Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

radio2 top2000

winwin

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

Afbeelding van het programma: de inspecteur

de inspecteur

De allerlekkerste aspergesoep volgens Cathérine Vandoorne

In de keuken

zo 23 apr. - 3:00

"Ik dacht altijd dat ik aspergesoep kon maken", zegt Cathérine Vandroorne. "Tot ik die van Wouter Keersmaekers van restaurant 'De Schone van Boskoop' in Boechout proefde!" Hieronder vind je het recept.
catherine Vandoorne
© Radio2

Dit heb je nodig

  • 2,5 kg tot 3 kg witte asperges (2e keuze)
  • Kippenbouillon (vers of in pasta of in blokjes)
  • Zout
  • Room
  • Bloem (zelfde hoeveelheid als boter)
  • Boter (zelfde hoeveelheid als bloem)
  • Peterselie
  • Eventueel ter versiering: een flink pak éénjarige asperges, voor de puntjes

Aan de slag

Als je geen verse kippenbouillon in huis hebt, schil je eerst je asperges. Kook die schillen 5 à 10 minuten in water met een beetje zout, niet te veel. Niet langer, anders wordt de bouillon bitter. Daarna zeef je de schillen eruit.

Kook je asperges in de schillen-bouillon gaar en laat ze wat afkoelen zodat je ze uit het water kan halen.

De bouillon waar je je asperges in hebt gekookt, laat je voor een derde inkoken. Die werk je af met een flinke lepel kippenbouillonpasta of kippenbouillonblokjes.

De kleine aspergepuntjes die je als garnituur gaat gebruiken, kook je apart beetgaar. De eerder gekookte aspergestukken doe je opnieuw bij de bouillon en mix je fijn. Haal het geheel door een zeef.

Maak nu je roux. Doe de boter in een grote pot, laat smelten en doe de bloem erbij. Laat even op het vuur staan terwijl je verder roert om de bloemsmaak weg te krijgen. Op de warme roux giet je de gezeefde, afgekoelde soep. Om één liter soep te binden, heb je roux nodig van 50 gr boter en 50 gr bloem. Laat de soep nog heel even doorkoken. Zet het vuur af en doe de room erbij, zodat je een velouté krijgt. Laat de soep niet meer doorkoken als je de room erbij hebt gedaan. Werk af met peterselie.

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet