De leestip van Leen Dendievel

dinsdag 19 juni 2018 - 10:02
Binnenkort tijd voor vakantie, tijd om de koffers te pakken, met daarin misschien wel enkele boeken.

Ben je nog op zoek naar inspiratie? Laat je inspireren op de site Lang zullen we lezen.

Neem nu Kaat uit Thuis, actrice Leen Dendievel, zij leest graag én veel en beveelt ons het boek 'Een soort van liefde' van Alicia Gescinska. 

Een soort van liefde - Alicia Gescinska

Na de dood van haar vader, een gerenommeerde professor Duitse cultuurgeschiedenis, staat Elisabeth voor de taak zijn huis leeg te maken. Doordat ze nooit goed met haar vader op kon schieten, lijkt deze opdracht aanvankelijk niet erg zwaar. Maar wanneer Elisabeth een brief ontvangt, geadresseerd aan haar vader, openen zich kamers van het verleden waarvan ze niets wist. 

Elisabeth en Anna, twee vrouwen die elkaar nooit hebben gekend, blijken elkaars leven in een definitieve plooi gelegd te hebben. Het is te laat om dat te veranderen, maar misschien is het nog niet te laat om het te begrijpen. 

Een soort van liefde vertelt het verhaal van vele soorten liefde: van een moeilijke liefde tussen vader en dochter, en van een onverhoedse liefde tussen een oudere professor en een jonge studente. Lichamelijk, geestelijk, hartstochtelijk of ingehouden, steeds is de liefde ongrijpbaar en ambivalent.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!