Jackelyn Youth Store: "Nog maar twee maanden open en de deuren moeten weer sluiten door corona"

dinsdag 26 mei 2020 - 11:53
Foto: Jackelyn Youth Store
Deze week gaan De Madammen lokaal shoppen, oftewel 'winkelhieren'! Vandaag houden ze halt bij Eline en Julie, de zussen achter 'Jackelyn Youth Store' in Roeselare.

"We zijn pas op 16 januari gestart met de winkel. 2 maanden later moesten de deuren alweer dicht door de coronamaatregelen. Dat was echt een rollercoaster aan emoties in ons hoofd. We waren zo immens verdrietig dat dit ons overkwam. Meestal is Eline de ‘sterke pilaar’ van ons twee, maar nu moest Julie dat precies zijn. We proberen er altijd het positieve van in te zien. Dus dachten we: laten we dan vooruitgang boeken op andere gebieden."

"We hebben ons op de webshop en sociale media gesmeten. Maar dat heeft ongeveer elke ondernemer wel gedaan op dat moment. Dus we hadden al snel door dat we ons verhaal anders moesten aanpakken, dat we creatief uit de hoek moesten komen. Toen heeft het idee van een fotozoektocht in centrum Roeselare vorm gekregen. Een kleine wandeling om ons doelpubliek, de kleine kinderen, bezig te houden.”

“Iedereen was bezig met hoe ze deze crisis gingen doorkomen. Niemand stond te springen om zijn of haar geld massaal uit te geven aan bijvoorbeeld kinderkledij. Op zo’n moment is wat er in de kleerkast hangt goed genoeg. Mijn dochter droeg elke dag verkleedkleren. (lacht) We voelden dat mensen niet zaten te wachten op het continue aanprijzen van onze kinderkledij.”

Het heeft zeker voordelen om als zussen samen te ondernemen. Je hebt een bloedband. Je kan al eens stevigere gesprekken voeren. We kennen elkaars sterke en zwakkere punten.

Eline & Julie

Kinderen centraal

“We hebben onze winkel bewust niet té kinds willen houden omdat we hen het gevoel willen geven dat ze hier centraal staan, dat ze hier gehoord worden. Dat ze eigenlijk niet het gevoel hebben dat ze aan het winkelen zijn in een kinderwinkel. We hebben hier bijvoorbeeld een dj-tafel staan die nogal in trek is bij de jongens. ’t Is helemaal oké dat ze zich daarop laten gaan! We hebben al wat talentjes over de vloer gehad. Misschien zijn ze daardoor wel geneigd om sneller eens terug te komen.”

“Ik denk dat wij deze periode sowieso wel gaan overleven. Misschien zelfs beter dan een zaak die al enkele jaren bestaat. Dat is het voordeel van een nieuwe zaak: we moeten ’t sowieso nog allemaal een kans geven. Onze ultieme droom is deze zaak volhouden tot het einde van onze dagen. Dat iedereen ’t plezant vindt om naar hier te komen. Dat we onze positieve, optimistische en goedlachse zelf kunnen blijven. En dat allemaal in een mooie balans met ons gezinsleven.”

Beluister hier het gesprek

Radio 2: De Madammen
Jackelyn Youth Store Roeselare

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!