De Madammen zijn helemaal in de ban van de Olympische Winterspelen!

vrijdag 16 februari 2018 - 09:21
pyeongchang
Deze week hoor je elke dag bij De Madammen een boeiend verhaal van iemand die iets met de Olympische Winterspelen heeft te maken. Ex-atleten, toekomstige atleten, supporters… Je hoort ze deze week allemaal!

En wil je zelf de sfeer van de Olympische Winterspelen gaan opsnuiven, alsof je er zelf bij bent? Dan kan je onder de gloednieuwe overdekte skipiste Aspen in Wilrijk naar het Korean House gaan supporteren voor onze Belgische atleten!

Katrien Pauwels nam in 1984 en in 1988 deel aan de Olympische Winterspelen als kunstschaatster.  Ze nam geen medaille mee naar huis, maar is meer dan terecht trots op haar deelname. Topsport heeft intussen plaats gemaakt voor 2 dochters.

Jules De Sloover, een piepjonge gast van net 16, zit op de topsportschool van Wilrijk. Zijn droom is de beste snowboarder worden ter wereld.

Hanna Mariën behaalde een gouden medaille op de Olympische Zomerspelen in Peking (op de 4x100m estafetten). Nadien stapte ze over op bobslee en daarmee schitterde ze op de Olympische Winterspelen in Sotchi in 2014. Op 20 en 21 februari komen onze bobslee-meisjes in actie, 2 dagen die Hanna met spanning zal volgen.

Frederik Sioen is muzikant en geen atleet, maar is toch ook in Zuid Korea. Hij heeft een heel speciale band met het land.

Robert Blanchaer heeft zelf ook 2 keer mee gedaan aan de Olympische Winterspelen, in 1972 in het Japanse Sapporo en in 1976 in Innsbruck. Hij is 65 jaar en nog niet van plan om te stoppen als skileraar.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!