Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

radio2 top2000

winwin

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

Afbeelding van het programma: de madammen

de madammen

De ultieme tapasplank van The Messy Chef

wo 30 jun. - 8:34

Geniet van deze heerlijke tapasplank voor 2 tot 4 personen!
© Canva

Garnalen in pittige knoflook olie

Dit heb je nodig:

• 10 grote garnalen (scampi)

• 2 teentjes look

• Chili vlokken (naar wens)

• ½ gerookt paprikapoeder

• Verse peterselie

• ½ citroen

• Olijfolie (10 cl)

• Klein kontje hoeveboter (1el)

• Brood

Zo ga je te werk:

Pel de scampi. Snijd de teentjes look fijn. Doe de olijfolie in een pan en laat die goed warm worden. Voeg de scampi, look, chili, paprikapoeder en verse, fijngesneden peterselie toe en laat 2 a 3 minuten goed bakken. Als de scampi gaar is, voeg dan nog een klein beetje boter toe voor extra smaak. Serveer met een stuk brood en een partje citroen.

Tempura van kip met tartaarsaus

Dit heb je nodig:

• 150 gram kippenborst/haasje

• 250 g bloem

• 1 eetlepel Maizena

• 1 tl zout

• 1/2tl cayennepeper

• Snufje grof zeezout

• 1 flesje ijskoud bier

• 4 eetlepels mayonaise

• Paar blaadjes peterselie

• ½ sjalotje

• ½ teen look

• Augurkjes (2 kleintjes)

• 1tl kappertjes

Zo ga je te werk:

• Verwarm de frietketel op 180 graden.
• Snijd de kip in reepjes of blokjes van dezelfde grootte. Meng de bloem, maïzena, cayenne, zout onder mekaar en giet daar het bier bij. Roer alles onder mekaar, er mogen nog brokjes inzitten.
• Wentel de kip door het beslag en laat rechtstreeks in de olie van de frietketel glijden. Eventueel kan je nog wat van het beslag laten druppen op de kip. Dat zorgt voor extra crunch.
• Laat even uitlekken op een velletje keukenpapier. Werk af met grof zeezout.
• Meng de overige ingrediënten voor de tartaarsaus en serveer.

Gepekelde radijsjes

Een broodnodig zuurtje kan en mag niet ontbreken op een tapasplank

Dit heb je nodig:

• 1 bussel radijzen

• 100 ml azijn

• 100 ml water

• 4 el suiker

• 1 tl zout

• 2 kruidnagels

• 1 tl chilivlokken

• Peper van de molen

Zo ga je te werk:

• Snijd de radijsjes in vier of in schijfjes en doe ze in een bokaal.
• Doe alle ingrediënten in een steelpannetje en laat even opkoken. Giet het mengsel bij de radijsjes en laat afkoelen. Houd fris in de koelkast.

Spaanse gehaktballetjes met chorizo en amandel

Dit heb je nodig: 

• 250 gram gemengd gehakt

• 1 ei

• Paneermeel 2 el

• Gedroogde oregano (1tl)

• Peper en zout

• 1 ui

• 1 teen look

• 250 ml tomaten passata

• Olijfolie

• 75 gram chorizo

• Geschaafde amandelen (60 gram)

Zo ga je te werk:

• Meng het ei, paneermeel, peper en zout, oregano onder mekaar en rol er gehaktballetjes van. Leg ze op een bord en laat ze 20 minuten opstijven in de koelkast.
• Snijd de ui in fijne ringen, verwijder het velletje van de chorizo en snijd in fijne plakjes.
• Bak de gehaktballen mooi krokant in een scheutje olijfolie. Als het gehakt mooi gekleurd is, voeg dan chorizo, ui en een teen fijngesneden look toe. Blus na 5 minuten met de passata en laat op het gemak pruttelen tot de gehaktballetjes gaar zijn. Werk af met amandelnoten.

Assortiment kaas en vleeswaren

Voeg ik nog graag toe aan mijn tapasplank: olijfjes, selectie van vleeswaren (Coppa di Parma, Pancetta, Italiaanse worst,…), Manchego of Parmezaanse kaas, taleggio…

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet