Dieter Coppens over nieuw seizoen Down the road: "Die groep steunt elkaar zo hard, dat is al drie jaar echte vriendschap"

vrijdag 20 november 2020 - 10:37
Zondag 22 november start het nieuwe seizoen van 'Down the road'! Deze keer geen warme oorden maar een reis vol warme vriendschap naar het koude Lapland. Dieter Coppens en deelnemer Lore vertellen er alles over in ‘De Madammen’.

“Het was echt een andere reis. Ze zijn al iets langer vrienden, ze kennen elkaar allemaal al drie jaar sinds de eerste reis. Iedereen had zijn rol binnen de groep. Dat was héél mooi om te zien”, vertelt Dieter Coppens die met de groep vrienden dit jaar naar Lapland vertrok. 

Die groep ziet elkaar zo graag, ze steunen elkaar in alles. Dat is echte vriendschap. 

Dieter Coppens

3 jaar vrienden 

“Ik was al drie jaar geleden met deze groep op reis geweest. En je merkt toch dat die reis van toen iets met hen gedaan heeft op persoonlijk gebied. Ik vroeg aan deelnemer Hélène of ze terug mee wou dit jaar. En die zei meteen: ‘Dieter, ik ga alles meedoen!’. Wij zijn daar gaan langlaufen in diepsneeuw. Dat is niet zo vanzelfsprekend. Maar die groep heeft zoveel aan elkaar, die zien elkaar zo graag. Ze steunen elkaar daarin ook. Heel mooi om die dynamiek te zien. Echte vriendschap, daar gaat het programma eigenlijk over”, vertelt Dieter.  

Zelfstandig de vlieger nemen tot ijsklimmen 

De reis naar Lapland begon heel spannend voor het groepje vrienden, Dieter was namelijk niet in de luchthaven. Ze hebben alleen het vliegtuig moeten nemen. Voor deelnemer Lore was dit enorm spannend. “We hebben zelfstandig geleerd om te vliegen. Het was spannend om mijn eigen plan te trekken en mij te amuseren met mijn vrienden.” Dat de kandidaten tot hun uiterste gaan, dat bewijst ook Lore. “Ik ben gaan ijsklimmen! Ik heb mijn grenzen mogen verleggen en ben daar héél fier op. Ik ben zoals Spiderman op de muur geklommen.” Dieter was serieus onder de indruk: “Hoe dat die de berg opklom! Ik stond erbij en keek ernaar. Ik dacht echt: dit doet half Vlaanderen haar niet na! Ongelofelijk.”  

Het vierde seizoen van 'Down the road' vanaf zondag 22 november om 20uur op Eén. 

Beluister het volledige gesprek hieronder: 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!