Dit zijn jullie grappigste 1 april-moppen

woensdag 1 april 2020 - 11:47
Foto: Getty
We kregen heel wat leuke anekdotes ingestuurd via onze Radio 2-app over 1 april-grappen. Wedden dat ze ook een glimlach op jouw gezicht toveren?

Zelf mama's tonen geen genade op 1 april

Mijn moeder was naaister en stuurde me als 10-jarige naar een naaiwinkel achter de hoek om 10 knoopsgaten, wat ik ook deed. Ze hebben er allen eens goed mee gelachen!

Josee De Reys

Ook echtgenotes niet...

Ooit heb ik mijn man in ons bos kunnen foppen met nep paddenstoelen die ik er had ingezet. Ze waren levensecht van uitzicht en hij dacht écht dat het echte waren. 😂 Hij bracht hij er zelfs zijn boekje bij om te kijken welke het waren. De dagen nadien bleef hij er naartoe gaan en ontdekte het dan 😂

Karin Roemans

Oeps, zelfs de radio kan je niet altijd vertrouwen!

1 april grap uit de jaren 70 toen er nog zwart-wit tv was. Er werd op de radio gezegd dat als je je antenne op het dak in een bepaalde richting draaide, je dan kleuren-tv kon ontvangen. Dus mijn tante van buiten instructies gevend aan haar zus binnen om aan het bakje te draaien, roepende meer links of rechts. Wij de kinderen zaten binnen afwachtend voor de tv tot onze papa kwam roepen dat het een één april grap was.

Mich Van Driessche

Op 1 april schaaf je het best ook je talenkennis bij

Eind van de jaren 80 werkte ik in een beenhouwerij in het Gentse. Een nieuwe collega was zo traag dat ze naar de slijperij om een "affeseermes" moest gaan. Zij sprak geen Gents en wist de betekenis van het woord niet. Een ganse dag heeft ze erom gezocht. 'Affeseren' in het Gents wil zeggen: haast je een beetje...

Martine Vandenbulcke

Ook opletten voor spontane promoties

Wij als glazenwassersfirma hebben al jaren de "voorjaarsactie" voor wie op 1 april mailt. Reiniging van dubbel glas aan de prijs van enkel glas. Elk jaar trappen enkelen er toch nog in. 

Glenn Claessen

Tja, makkelijke slachtoffers?

40 jaar geleden heb ik een stagiair van het reisbureau de sleutel van de tarmac laten afhalen bij het Sabena kantoor in Antwerpen.

André Vanweddingen

Arme verkoopster!

Ik ben ooit op 1 april naar een dierenspeciaalzaak geweest om vogelzaad te halen. Ik vroeg de verkoopster dat ik graag groene kanaries wou zaaien en welke soort daarvoor het meest geschikt was? Toen de verkoopster heel serieus de doos begon te lezen en het aan een collega ging vragen, lag ik bijna in een deuk en ben voorzichtig hondenvoer gaan halen... Zal ik nooit vergeten 😂🙈

Elien Goethals

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!