Dokter Devroey over aperitieven: "Niet een sherry maar een pintje bier is het ideale aperitief"

maandag 18 november 2019 - 12:12
Een aperitief vlak voor het eten? Kies slim, want van het ene drankje krijg je al meer honger dan het andere.

"Een aperitief wakkert je honger aan, zeker als je een aperitief drinkt met een laag percentage alcohol", legt dokter Devroey uit. "De porto's en sherry's die wij vaak drinken als aperitief hebben een alcoholpercentage van zo'n twintig procent. Dat zijn geen echte aperitieven. Die geven niet meteen honger, ze gaan je honger meer afsnijden. Iets met een alcoholpercentage tussen de vijf en tien procent is beter. Een pintje bier is eigenlijk het ideale aperitief, of een half pintje is nog beter zelfs." 

Ook aperitiefhapjes zijn boosdoeners wanneer het op je eetlust aankomt."De mini-pizza's en gefrituurde zaken die je al eens bij je aperitief eet, zijn vaak al een voldoende grote maaltijd op zich, dat je daarna niet meer zou moeten eten."

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!