Dokter Devroey over zingen: "Als je vrolijke liedjes zingt, komt er endorfine vrij"

donderdag 6 mei 2021 - 11:04
Dit jaar kan je meezingen met de Radio 2 Singalong. Op 19 december in de Singel in Antwerpen zing jij misschien samen met 999 anderen én Hans Primusz mee. Het evenement is uitverkocht, want heel veel mensen willen erbij zijn. Maar Siska Schoeters vroeg zich af of zingen eigenlijk wel gezond is.

“Is het bewezen dat wanneer je zingt je lichaam daarvan beter wordt?” Die vraag stelde Siska Schoeters aan onze Radio 2 dokter, dokter Devroey: “Het is zeker niet ongezond, als je met mate zingt. Zing uiteraard geen 10 uur per dag. Als je af en toe eens zingt, gaat het je ademhaling stimuleren en worden je ademhalingsspieren getraind. Zij zijn belangrijk. Voor sommige mensen met ademhalingsproblemen (hyperventilatie of stotteren) kan het helpen om een normalere ademhaling te hebben of minder aanvallen te hebben van hun ziekte. Voor hen is het zeker nuttig.”

Gelukkig worden

Als je vrolijke liedjes zingt, zijn er studies die aantonen dat je endorfine zou afscheiden waardoor je vrolijker wordt. Ik weet niet of dit met alle liedjes het geval is, maar ik kan me inbeelden dat sommige mensen ook van ‘Black Sabbath’ gelukkig worden. En dat mag, zeker en vast! Voel je je er goed bij? Zing dan maar zeker mee!”

We houden je graag op de hoogte van een volgende Singalong editie.

Wil je als eerste op de hoogte gehouden worden van een tweede editie? Schrijf je dan hieronder in!

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!