Dokter Devroey: "Vitaminesupplementen gaan je niet beter beschermen tegen corona, eet gewoon evenwichtig"

maandag 23 maart 2020 - 10:26
Kan je je immuunsysteem een boost geven om jezelf beter te beschermen tegen het coronavirus? Dokter Devroey is formeel: je mag zoveel extra sinaasappels en citroenen eten als je wil, het enige dat helpt, is binnenblijven!

"Je leest op sociale media dat supplementen van vitamine C en vitamine D zouden helpen om je immuunsysteem een extra boost te geven, maar helaas. Als je gezond eet, dat betekent dus voldoende groenten en fruit, dan krijg je voldoende vitamine C binnen. Vitamine D zit dan weer in vette vis, boter en margarine en halen we uit zonlicht. Extra vitamine-supplementen nemen zal je jammer genoeg niet extra beschermen tegen het coronavirus", legt dokter Devroey uit.

"Citroen in je water persen of meer fruit eten, gaat je niet beter beschermen dan iemand die dat niet doet"

"Ook citroen in je water persen of meer fruit eten, gaat je niet beter beschermen dan iemand die dat niet doet. De beste bescherming blijft nog altijd het vermijden van contact met eender wie op dit moment. Blijf gewoon in huis. En opnieuw, was je handen regelmatig. Hoe beter we dat allemaal opvolgen, hoe korter de quarantaine zal zijn."

"Ook water drinken met zout of azijn voorkomt het coronavirus niet"

"Ook water drinken met zout of azijn in om het coronavirus te voorkomen of te genezen, is een fabeltje. Je moet uiteraard voldoende drinken, maar dat moet je altijd doen. Het gaat zeker niet helpen om je mond te spoelen met water. Je moet natuurlijk wel zoveel mogelijk van je mond en ogen blijven met je handen."

"Blijf gevarieerd eten"

Als we kijken naar het boodschappenlijstje van hamsteraars, dan lijkt vooral pasta en tomatensaus op het menu te staan. Dat is ook niet het beste plan volgens dokter Devroey. "Als ik in de rekken van de winkels kijk, zie ik dat alles nog ruim in voorraad is. Dus blijf zeker gevarieerd en evenwichtig eten, dat blijft belangrijk."

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!