Dokter Devroey: "We zijn hoopvol dat het coronavirus in de zomer een rustpauze neemt"

maandag 8 juni 2020 - 10:31
Het aantal coronabesmettingen in ons land neemt af. Wil dat nu zeggen dat het ergste voorbij is? Dokter Devroey geeft eerlijk toe dat we het eigenlijk niet kunnen weten.

"We weten één ding met zekerheid, en dat is dat we niets met zekerheid weten. We weten niet hoe lang de immuniteit duurt, we weten niet hoe sterk de immuniteit is, we weten heel weinig over het virus", vertelt dokter Devroey bij 'De Madammen.'

Het voorbije weekend kwamen er ook grote groepen mensen samen in Brussel voor de Black Lives Matter-betoging. "Ik denk dat iedereen een beetje ongerust is. We hebben vooral veel onzekerheid. We weten niet wat het voor gevolg gaat hebben als mensen in grote aantallen samenkomen en voor een lange tijd. Nu, het was wel in de buitenlucht en veel mensen droegen een mondmasker."

"De meeste coronavirussen gaan op vakantie tijdens de zomer"

Of het coronavirus in de zomermaanden uitdooft is evengoed een veronderstelling. "Een groot aantal virussen dat via de lucht verspreid wordt, heeft last van het mooie weer. Ze worden verspreid via vochtdruppels en in de zon gaan die sneller uitdrogen. Op die manier nemen we aan dat het coronavirus zich minder snel zal verspreiden. We leven in de zomer ook meer buiten. In die zin gaan de meeste coronavirussen op vakantie tijdens de zomer en nemen ze een rustpauze, maar ze komen daarna wel terug. Daarom zijn we hoopvol dat we in de zomer een handje geholpen worden door de natuur, als het mooi weer wordt natuurlijk."

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!