Dominique Van Malder: "Radio, theater en televisie hebben mij als kind heel veel troost gebracht, ik kon er echt in verdwijnen"

vrijdag 15 november 2019 - 14:21
Dominique Van Malder ken je als de wederhelft van Joris Hessels uit 'Radio Gaga'. Maar wat je misschien niet wist, is dat Dominique ook een groot kunstliefhebber is. Hij zei dan ook volmondig 'ja' toen hij werd gevraagd als ambassadeur voor de Kunstendag voor Kinderen.

"Ik vind het belangrijk dat er kunst in het algemeen is, maar zeker ook voor kinderen. Kinderen worden vaak geconfronteerd met kunsten op een manier die heel speels kan zijn, en dat kan je troosten in het leven. Via kunst kan je het als gezin ook makkelijker over een onderwerp hebben, zoals de dood bijvoorbeeld. Radio, theater en televisie hebben mij als kind heel veel troost gebracht, ik kon er echt in verdwijnen."

"Ik heb zelf mijn weg wat moeten zoeken in de kunstenwereld, daarom is het wel fijn dat er nu zo een aparte dag bestaat. In mijn jonge jaren was dat minder het geval. Als kind was de drempel naar kunst voor mij heel hoog. Ik merk zelf nu ook met de voorstellingen die ik voor kinderen speel, dat het veel meer laagdrempelig is geworden. Je kan ook kinderen bereiken via een schoolvoorstelling die anders nooit met kunst in contact zouden komen."

"Op de Kunstendag voor Kinderen zijn er tal van workshops, muzikale wandelingen, dans, theater, noem maar op. Ik denk dat iedereen voor zich moet uitzoeken wat je kan raken. Of dat nu via een schilderij, een lied of een dans is. Je moet zoveel mogelijk ontdekken en dan zien wat je tof vindt."

Meer informatie

De Kunstendag vindt plaats op 17 november. Het volledige programma vind je op de website van Kunstendag voor Kinderen.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!