de madammen
Favoriet voor op de barbecue: brochette van witte pens, appel en spek
vr 5 jun. - 6:50
Witte pens én spek op één saté? Ons loopt het water al in de mond!
Dit heb je nodig
- 3 el olie (zonnebloem, mais…)
- verse rozemarijn
- 1 citroen
- peper en zout
- 2 witte pensen
- 8 plakjes gerookt spek
- 1 zoete appel
Aan de slag
- Meng drie lepels olie met fijngesneden rozemarijn, een paar druppels citroensap en de zeste van de citroen. Kruid met peper en zout.
- Haal het velletje van de witte pens en snijd de worst in gelijke plakken van ongeveer 1,5 cm dik. Snijd de plakjes spek in drie stukken.
- Schil de appel en snij in blokjes (of steek rondjes uit) van dezelfde dikte als de worst. Snijd ze niet te groot.
- Steek de drie ingrediënten op een stokje en leg ze op een groot bord. Overgiet met de marinade en laat even in de koelkast staan.
- Bak de brochettes krokant op de barbecue of in een grillpan.