Favoriet voor op de barbecue: brochette van witte pens, appel en spek

vrijdag 5 juni 2020 - 08:50
Witte pens én spek op één saté? Ons loopt het water al in de mond!

Dit heb je nodig

  • 3 el olie (zonnebloem, mais…)
  • verse rozemarijn
  • 1 citroen
  • peper en zout
  • 2 witte pensen
  • 8 plakjes gerookt spek
  • 1 zoete appel

Aan de slag

  1. Meng drie lepels olie met fijngesneden rozemarijn, een paar druppels citroensap en de zeste van de citroen. Kruid met peper en zout.
  2. Haal het velletje van de witte pens en snijd de worst in gelijke plakken van ongeveer 1,5 cm dik. Snijd de plakjes spek in drie stukken.
  3. Schil de appel en snij in blokjes (of steek rondjes uit) van dezelfde dikte als de worst. Snijd ze niet te groot.
  4. Steek de drie ingrediënten op een stokje en leg ze op een groot bord. Overgiet met de marinade en laat even in de koelkast staan.
  5. Bak de brochettes krokant op de barbecue of in een grillpan.

Nog meer kookinspiratie nodig? Ga dan zeker naar de website van Messy Chef Jelle Beeckman en volg hem op Instagram!

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!