Fiets mee met 'Iedereen 1000' van Kom op tegen Kanker!

maandag 3 mei 2021 - 10:21
Radio 2
Zoals elk jaar wordt er weer gefietst om kanker te bestrijden. Al zal het dit jaar door corona toch wat anders verlopen. Geen massapeloton, maar gezellige fietslussen verspreid over de verschillende provincies. Directeur van Kom op tegen Kanker Marc Michils kwam erover vertellen bij 'De Madammen': "Nog meer dan anders telt elke kilometer".

"In deze tijden is het uiteraard geen goed idee om met 1000 man samen te fietsen. We hebben daarom verschillende fietslussen uitgedacht van telkens 125km. Een groot verschil met andere jaren is dat je zélf kan kiezen waar je vertrekt en hoeveel kilometer je fietst. Elke kilometer telt want elke kilometer kan geld opleveren! Zo kan je je per kilometer laten sponsoren en/of kunnen er giften gedaan worden. Ook is er een sms-actie om geld in te zamelen." 

Onderzoek redt levens 

"1/3 mensen met kanker zullen het niet halen. Deze cijfers zijn onaanvaardbaar en moeten zakken. Door kankeronderzoek kunnen we echt een verschil maken. Zo was kanker tot 10 jaar geleden nog dodelijk voor 1/2 mensen. Het geld dat we binnenhalen met Kom op tegen Kanker zetten we in op onderzoek naar het comfort van de patiënt, het vergroten van de overlevingskans en de invloed van corona op kankerpatiënten. Al deze onderzoeken kan jij steunen door te fietsen!"

 

1/3 mensen overleven kanker niet, door in te zetten op kankeronderzoek kunnen we echt een verschil maken

Marc Michils

Team Siska

Siska Schoeters is ook dit jaar meter van de 'Iedereen 1000' van Kom op tegen Kanker. Je kan je dus aansluiten bij haar team om samen zoveel mogelijk kilometers te fietsen. Je doet dat door de surfen naar www.iedereen1000.be. Daar vind je al de informatie die je nodig hebt om met of zonder team Siska deel te nemen. 

 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!