de madammen
Fingerfood: makkelijk, origineel én heerlijk!
vr 5 apr. - 7:31
De dochter van Mieke Dewilde doet binnenkort haar communie. Mieke zou het feest graag een beetje low-budget houden en denkt er aan om met zelfgemaakte hapjes te werken. "Zo van die hapjes die je uit de hand kan eten. Hebben jullie wat creatieve ideetjes voor mij?"
Die creatieve ideetjes komen van chef Nicolas Nuyens uit Turnhout. Hij heeft een eigen traiteurdienst, gespecialiseerd in feestverzorging.
Als je het over hapjes hebt dan zijn de mogelijkheden bijna onbeperkt. Zelf maakt Nicolas drie hapjes klaar in de Madammenkeuken:
- Koude wraprolletjes
- Grissini met een geitenkaasdipje
- Gebakken scampi met brikdeeg
Wraprolletjes
- Neem een Mexicaanse tortilla, een sort ronde pannenkoek, en beleg die met carpaccio (rundvlees in dunne plakjes). Doe er was peper en zout bij, een beetje olijfolie, parmesaan en wat rucola, eventueel balsamico azijn. Als laatste voeg je nog wat tomatentapenade toe.
- Rol het geheel op, maak er dus een wrap van.
- Je kan de wraps op voorhand maken, in plastiekfolie rollen en bewaren. Vóór het feest snij je de wraps in mooie rondjes, die je op plankjes legt. Heel feestelijk!
Gisssini met geitenkaasdip
- Grissini of soepstengels kan je kant en klaar kopen, maar je kan ze ook makkelijk zelf maken.
- Gewoon pizzadeeg maken, met bloem een beetje bakpoeder en olijfolie.
- Kleine staafjes afsnijden, vijf minuutjes in de oven en klaar is kees.
- Je maakt dan een dipje van geitenkaas, kappertjes, gedroogde tomaatjes, zwarte olijven en bieslook. Alles mixen tot een smeuiig dipje en in een mooi kommetje serveren.
Scampi in brikdeeg
- Brikdeeg koop je kant en klaar in de supermarkt.
- Rol een scampi of langoustine in een velletjes brickdeeg en bak krokant in de pan. Je kan er vanalles bij serveren.