Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

radio2 top2000

winwin

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

Afbeelding van het programma: de madammen

de madammen

Frank Fol: receptjes met asperges

In de keuken

di 7 mei - 6:16

Asperges a la flamande, dat kennen we allemaal. Maar er zijn nog heerlijke recepten met asperges. Groentenkok Frank Fol geeft er ons een paar mee...

Aspergepunt met gerookte zalm en bieslook

INGREDIENTEN

  • asperges
  • gerookte zalm
  • bieslook
  • snuifjezout
  • Bereiding

BEREIDING

  • De asperges schillen, daar de puntjes vanaf snijden, ongeveer 6 centimeter, en met een beetje zout krokant garen, een minuut of drie maximum in kokend water . Dan afkoelen om de gaartijd te stoppen.
  • Dan bandjes van gerookte zalm snijden en bieslookstokjes van ongeveer 8 centimeter samen oprollen.
  • Klaar en serveren maar.

Wok van asperges met een sausje van waterkers en grijze garnaaltjes

INGREDIENTEN

  • asperges
  • olijfolie
  • waterkers
  • garnaaltjes
  • Bereiding
  • Asperges schillen
  • Schuin snijden in stukken van een halve centimeter

BEREIDING

  • In wat olijfolie opwokken zonder te kleuren kort krokant garen tot 4 minuten. Beetje kruiden met peper en zout.
  • Daarbij serveren we een sausje van waterkers. We nemen een bot waterkers, waar we de blaadjes afsnijden, die houden we als salade en het onderste gedeelte, de steeltjes, die gaan we blancheren door ze heel even in kokend water te dompelen, waar ook een beetje zout aan toegevoegd is. Afgieten en een beetje van het kookwater bewaren. Afkoelen onder stromend koud water.
  • Stevige geut van kookvocht samen mixen met de uitgelekte gegaarde waterkers. Ook een geut koolzaadolie toevoegen en peper en zout en fijnmixen in de blender.
  • Op het bord dresseren we wat gewokte asperges, enkele blaadjes waterkers, de garnaaltjes erover en waterkerssausje errond.


Slaatje van rauwe krokante asperges met aarbei-ijsje en munt

INGREDIENTEN

  • asperges
  • aardbeien
  • verse muntblaadjes

BEREIDING

  • Asperges schillen
  • We snijden de asperges heel dun, en fijne “ tagliatelle”. Deze plaatsen we in koud water om te harden.
  • Na een halfuutje gieten we het water af, drogen we de asperges en doen we er enkele druppels honing op om te laten marineren .
  • We snijden enkele aardbeitjes in stukken, wat fijngesneden munt
  • Voor het ijsje gebruiken we vooraf ingevroren zoete aardbeien en we gebruiken een ijsmaker (bijvoorbeeld Yonanas ) om het ijsje te maken. Op die manier kun je makkelijk zelf sorbetijs maken zonder suiker . Wat verse muntblaadjes meemixen in nog lekkerder.
  • Het asperge slaatje serveren met een bolletje ijs
  • Een lekkere verfrissende combinatie!

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet