Frisse zomerse salade met kip, feta, nectarine en pijnboompitjes

dinsdag 30 juni 2020 - 11:06
Foto: Jelle Beeckman
Laat het zomeren op je bord met deze frisse salade van Messy Chef Jelle Beeckman!

Dit heb je nodig

  • een halve kropsla
  • 2 nectarines
  • 125 g feta
  • 2 kipfilets
  • takje rozemarijn
  • 1 rode ui
  • sap van 1 citroen
  • 1 eetlepel honing
  • handje radijsjes
  • handje pijnboompitjes
  • paar blaadjes munt
  • peper en zout
  • kippenkruiden
  • olijfolie

Aan de slag

  1. Doe de honing in een mengkommetje en voeg het sap van de citroen toe. Roer en voeg stelselmatig de olijfolie toe (ongeveer 4 eetlepels). Kruid met peper en zout. Kies voor een lekkere, kwalitatieve olijfolie.
  2. Bak de pijnboompitjes in een pan. Je hoeft geen vetstof te gebruiken. Roer voortdurend zodat ze niet aanbranden. Laat ze afkoelen en houd opzij.
  3. Verwijder de buitenste bladeren van de kropsla. Die kan je eventueel in de soep verwerken. Snijd de salade fijn.
  4. Doe een scheutje olijfolie in dezelfde pan. Snijd de kip in blokjes en kruid met de kippenkruiden. Bak de kip krokant en gaar. Laat het takje rozemarijn meebakken.
  5. Snijd terwijl de ui, radijs en nectarine in fijne plakjes. Snijd de nectarine daarna nog eens in reepjes.
  6. Serveer de warme kip bij de groentjes en verbrokkel de feta erover.  Werk af met een paar blaadjes munt, de citroendressing en de nootjes.

Nog meer kookinspiratie nodig? Ga dan zeker naar de website van Messy Chef Jelle Beeckman en volg hem op Instagram!

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!