de madammen
Frisse zomerse salade met kip, feta, nectarine en pijnboompitjes
In de keuken
di 30 jun. - 9:06
Laat het zomeren op je bord met deze frisse salade van Messy Chef Jelle Beeckman!
Dit heb je nodig
- een halve kropsla
- 2 nectarines
- 125 g feta
- 2 kipfilets
- takje rozemarijn
- 1 rode ui
- sap van 1 citroen
- 1 eetlepel honing
- handje radijsjes
- handje pijnboompitjes
- paar blaadjes munt
- peper en zout
- kippenkruiden
- olijfolie
Aan de slag
- Doe de honing in een mengkommetje en voeg het sap van de citroen toe. Roer en voeg stelselmatig de olijfolie toe (ongeveer 4 eetlepels). Kruid met peper en zout. Kies voor een lekkere, kwalitatieve olijfolie.
- Bak de pijnboompitjes in een pan. Je hoeft geen vetstof te gebruiken. Roer voortdurend zodat ze niet aanbranden. Laat ze afkoelen en houd opzij.
- Verwijder de buitenste bladeren van de kropsla. Die kan je eventueel in de soep verwerken. Snijd de salade fijn.
- Doe een scheutje olijfolie in dezelfde pan. Snijd de kip in blokjes en kruid met de kippenkruiden. Bak de kip krokant en gaar. Laat het takje rozemarijn meebakken.
- Snijd terwijl de ui, radijs en nectarine in fijne plakjes. Snijd de nectarine daarna nog eens in reepjes.
- Serveer de warme kip bij de groentjes en verbrokkel de feta erover. Werk af met een paar blaadjes munt, de citroendressing en de nootjes.