Geert Hunaerts over zijn huwelijk: "Ik wilde dat onze kinderen dit meemaakten"

woensdag 17 november 2021 - 10:31
Foto Radio 2
De meesten onder ons kennen hem vooral als Peter uit Thuis, maar Geert Hunaerts is al sinds zijn tienerjaren te zien op het scherm. Samen met Anja Daems grasduint hij door zijn fotoalbum.

"Ik wilde dierenarts worden"

Als kind droomde Geert ervan om dierenarts te worden en dus deed hij studentenjobs in de Zoo van Antwerpen en in Planckendael. Achteraf twijfelt hij of hij die studies wel gehaald zou hebben. Al draagt hij dierenartsen nog altijd een warm hart toe. “Als ik met mijn kat naar de dierenarts ga, dan kom ik daar ook graag.”

Waar het allemaal mee begon

Geert Hunaerts kreeg op zijn 13de de hoofdrol in de film Crazy Love. Terwijl hij rustig aan het wachten was op een vriendin die auditie deed voor de film, kwam de producer langs en vroeg hem of hij ook geen auditie wou doen en  misschien een mop wou vertellen om zich voor te stellen. Een hoofdrolspeler hadden ze nog niet en die moest net zijn leeftijd hebben. Zijn mama heeft hem toen nog rap een mop ingefluisterd. “Ik ben nog drie keer moeten terugkomen daarna en uiteindelijk had ik die rol.”

"Ik ga NOOIT terug"

Na de film Crazy Love kwam Geert Hunaerts in de theaterwereld terecht. Op zijn 17de speelde hij mee in het stuk 'Voorjaarsontwaken'. Die periode startte hij ook aan het conservatorium in Gent, maar niet voor lang… Tijdens de opdracht ‘huilen’ in de klas, werd hij onderbroken door zijn leerkracht: “Stop eens Geert. Zo huil je toch niet?”. “Dat was het meest frappante dat ik ooit gehoord had. Ik huil wel zo!” Geert pakte zijn boekentas, ging naar huis en zei toen tegen zijn mama: “Mama, ik ga NOOIT terug!”.

Het zuiden van Frankrijk

Met cassetjes van Cat Stevens, Joan Armatrading en Fleetwood Mac in de auto, trok Geert met zijn twee broers en ouders elke zomer naar het zuiden van Frankrijk, naar de Ardèche. Daar brachten ze 3 weken door op de camping, aan het water. “Veel beter kon het gewoon niet zijn.” Dat familiegevoel wil hij ook graag aan zijn kinderen doorgeven.

"Wil je met me trouwen?"

Vorig jaar, tijdens de zomervakantie, vroeg Geert zijn vriendin Fien ten huwelijk op de plek waar ze elkaar 15 jaar eerder voor het eerst hadden gekust. Op de boerderij waar hij verbleef met Fien en de kinderen, liet hij een tafeltje klaarzetten met vier stoelen, een fles champagne en fruitsap. Na ’s avonds iets te gaan eten in de buurt, vroeg hij Fien en zijn kinderen om nog eventjes mee de wijngaard in te gaan. Daar aan dat tafeltje stelde hij de vraag: “Wil je met me trouwen?”. “Ik wilde dat onze kinderen dat meemaakten.”

“Heel speciaal toch”, zegt Geert, want oorspronkelijk was hij nooit van plan om te trouwen. Fien is nu eenmaal zijn droomvrouw. “Ik wist niet dat ik ze ging vinden, maar ik heb ze gevonden en voor we het wisten waren we 15 jaar verder.”

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!