Gio Kemper is zot van astrologie: “Ik denk dat ik op zoek ga naar een soort van bevestiging. Hoe komt het dat ik bepaalde karaktertrekken heb?”

donderdag 28 november 2019 - 12:30
Giovanni in de studio
Astrologie is hip! De twintigers van nu zoeken hun lief niet alleen meer op datingsites, de waarheid staat ook in de sterren geschreven. Uit onderzoek is gebleken dat 75 procent van de jongeren tussen 14 en 29 jaar zouden geloven in astrologie. Giovanni Kemper, bekend van de serie Nachtwacht, vertelde in De Madammen dat hij ook één van deze jongeren is.

“Ik verdiep me er in maar ik weet er niet alles van. Ik vind het héél interessant om te weten waar bepaalde karaktertrekken vandaan komen. Ik ben zelf een schorpioen van sterrenbeeld, geen gemakkelijk teken. Ik heb altijd gehoord dat ze heel moeilijk zijn. Het venijn zit inderdaad in de staart, bij mij ook! (lacht) Ik weet van mezelf dat ik geen gemakkelijke persoon ben en een sterk karakter heb. Als mijn staart dan omhoog gaat, dan blijft die wel even omhoog (lacht).”

"Ik vind het interessant om te weten waar het vandaan komt. Als ik iemand leer kennen, is het niet meteen m’n eerste vraag aan die persoon, maar als het gesprek er naartoe neigt te gaan, dan ga ik wel meteen vragen welk sterrenbeeld die persoon heeft. Mijn vriendin is een leeuw, en volgens de sterren hebben wij een zeer creatieve relatie (lacht). Een leeuw is koppig en vastberaden en een schorpioen is hetzelfde. Dat botst heel hard maar matcht ook goed!”

"Ik denk dat ik het er met iedereen uit m’n naaste omgeving al over gehad heb"

“Ik denk dat we in astrologie op zoek zijn naar een bepaalde bevestiging van een bepaald gevoel. Hoe komt het dat ik bepaalde karaktertrekken heb? Dat wil ik graag weten! Ik denk dat die bevestiging fijn is om te lezen. Als je bijvoorbeeld merkt dat je een jaloers type bent en je ziet dat ook bij je sterrenbeeld staan, dat is dat voor mij een beetje een bevestiging. Dat is natuurlijk géén reden om jaloers te zijn, maar je kan het wel beter plaatsen. Soms praat ik er ook met vrienden over, ik denk dat ik er met iedereen uit m’n naaste omgeving al over gehad heb. Niet dat ik er mijn hele leven door laat leiden maar er zijn toch echt veel dingen die kloppen. Schorpioenen houden bijvoorbeeld van honden en ik heb gemerkt dat het ook bij mij klopt. De ouders van m’n vriendin die hebben een hondje en die is mega aanhankelijk bij mij, die komt altijd naar mij om te spelen en luistert enorm goed naar mij. Dat is héél raar (lacht).”

Niet dat ik er mijn hele leven door laat leiden maar er zijn toch echt veel dingen die kloppen

Giovanni Kemper

Het verschil tussen astrologie en astronomie

Hoogleraar Astronomie Christoffel Waelkens vertelde in De Madammen wat meer over het onderscheid tussen astronomie en astrologie. “Er is een groot verschil tussen astronomie en astrologie. Astronomie is sterrenkunde en astrologie is eigenlijk wat meer waarzeggerij (lacht). Het is allebei gebaseerd op de fascinatie voor de sterren, maar de astronomie probeert te begrijpen vanuit de wetenschap wat die sterren zijn, wat de kosmos is. Astrologie vertrekt eerder van de mythes daarrond en de fascinatie van de mens hierover.”

Volgens hoogleraar Christoffel Waelkens waren ze ooit wel degelijk verbonden. “De wetenschap had veel tijd nodig om kwantitatief te worden. Het begint met die fascinatie. De mens is gefascineerd door die sterren en we zien dat ze toch op één of andere manier onze levensloop bepalen hé. De verandering van de sterren aan de hemel hangt samen met de seizoenen. Ons mensenleven wordt dus wel in zekere zin gecorreleerd met die sterrenhemel maar of onze levens erdoor bepaald worden rechtstreeks, dat is een andere vraag. Horoscopen kloppen trouwens voor iedereen, ze zijn zo algemeen gesteld zodat iedereen er een waarheid in vind. Dat is eigenlijk het succes van het hele verhaal!”

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!