Gouverneur Jos Lantmeeters trots op 10.000 vrijwilligers voor Limburgse vaccinatiecentra: "Wij gaan samen de strijd aan, wij Limburgers helpen elkaar"

donderdag 18 februari 2021 - 14:22
Foto: VRT
In alle Vlaamse vaccinatiecentra zijn zorgkundigen klaar om spuitjes te beginnen zetten. Om alles in goede banen te leiden, zijn ook veel vrijwilligers nodig. In de provincie Limburg hebben al meer dan 10.000 mensen zich opgegeven om te helpen. "Limburgers zullen elkaar altijd helpen, dat is het Limburggevoel," zegt de Limburgse Gouverneur Jos Lantmeeters trots.

"Wij zijn een warme provincie met warme mensen. Wij zijn echt fier op onze provincie." Jos Lantmeeters zegt dat dat provinciale gevoel van samenhorigheid in Limburg het grootst is. "In West-Vlaanderen leeft er ook een trots om van daar te zijn, maar ik denk dat de West-Vlamingen toch moeten toegeven dat het Limburggevoel mooier is", lacht de Limburger. De oorsprong van dat gevoel van samenhorigheid ligt volgens Lantmeeters aan het feit dat de Limburgers een deel van de geschiedenis apart beleefd hebben van de rest van Vlaanderen. Limburgers zetten zich ook graag al eens af tegen Brussel of Antwerpenaars, maar toch zijn ze volgens de gouverneur ook warm naar niet-provinciegenoten. "De Limburgers zijn bijvoorbeeld ook kampioen in vrijgevigheid. Als er tv-programma's of acties zijn waar geld voor moet ingezameld worden, dan staan wij op kop."

De prik

De meeste vaccinatiecentra gaan volgende week open. Dat er zoveel vrijwilligers zijn, maakt Lantmeeters blij. "De Limburger zegt: wij staan er niet alleen voor. We gaan samen de strijd aan." De gouverneur kijkt ook uit naar het moment dat hij gevaccineerd zal worden. "Die prik geeft mij uitzicht op de mogelijkheid om mijn oude leven te hervatten. In alle vrijheid en verbondenheid met Limburgers. Ik kijk er al naar uit om de Limburgers eens goed vast te nemen."

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!