Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

radio2 top2000

winwin

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

Afbeelding van het programma: de madammen

de madammen

Greet Rouffaer over haar zoon Elias: "Toen ik verbrand werd, was hij 12 jaar. Hij heeft toen dingen moeten doen die je als kind niet zou moeten meemaken"

do 20 jan. - 9:00

Actrice Greet Rouffaer is al jaren een vaste waarde op je tv-scherm. Ze raakte vooral bekend bij het grote publiek door haar rol als Nellie De Doncker in de serie Wittekerke. We mogen deze week meegluren in haar fotoalbum.

Bakkerij

Greets papa is bakker van opleiding. Op een zekere dag huurde haar mama een bakkerij in de buurt, terwijl haar papa van niets wist. 's Avonds aan tafel vertelde ze het hem. "Van vandaag op morgen hadden we dus een bakkerij thuis." zei Greet. De zaken gingen goed: "Mijn papa ging na de eerste dag het geld tellen in de lade en toen kwam hij zo fier als een gieter naar achter gelopen en zei "We hebben 500 frank verdiend!", toen was dat echt veel geld."

Niet veel later kwam haar grootvader bij het gezin wonen. Hij is altijd chauffeur geweest, maar het gezin had geen geld om een auto te kopen. "Hij kocht met zijn geld een bakfiets en stak dat vol met broden. Hij reed dan heel het dorp rond en na zijn eerste rit had hij 200 klanten."

Brandwonden

De foto is genomen in Sankt Jakob in Defereggental in 1998. Greet raakte het jaar voordien zwaar verbrand toen de motorhome waar ze zich aan het voorbereiden was voor de opnames van 'Wittekerke' ontplofte. Haar doel was om in haar herstelperiode de Reichenbergerhütte te halen, op meer dan 3.000 meter hoogte. Haar chirurg raadde het haar nochtans ten sterkste af: "Hij zei me dat het veel te zwaar is en ik het niet ging kunnen." De chirurg was niet de enige. "Veel mensen zeiden dat ik het niet ging kunnen, en dat moeten ze net tegen mij zeggen ...". Greet was ondanks de commentaar toch vastberaden. "Ik moest en ik zou naar boven geraken!"

Zielsverwant

Greet leerde Bart kennen op een diner van een gemeenschappelijke vriend. Van zodra ze hem zag, wist ze: dit is de man van mijn leven. Bij de eerste ontmoeting ontroerde Bart haar met de vraag: "Hoe is dat voor jou om met de littekens op je handen om te gaan, dat moet toch niet simpel zijn?" Hij was namelijk de eerste persoon die haar zo iets vroeg. Dat raakte Greets ziel op een positieve manier. "Ik belde de dag erna naar mijn mama en zei: "Ik heb mijn man ontmoet.""

Elias

Greet raakte in 1997 verbrand op de set van Wittekerke. Haar gezicht en handen waren er ernstig aan toe. Haar zoon Elias was op dat moment nog maar 12 jaar. "Hij heeft vanaf het moment van het ongeval heel goed voor mij gezorgd, ondanks zijn jonge leeftijd.". Elias maakte de revalidatie van dichtbij mee en deed er alles aan om zijn mama te helpen: "Hij heeft een aantal dingen moeten doen toen hij klein was, die je als kind niet zou moeten doen. Hij heeft echt voor mij gezorgd." Greet bewonderd Elias daarvoor, "Hij is bijzonder sterk geweest."

Jeroen het huisvarken

Een foto aan het Jachthaus in Oostenrijk, en daar staat een varken op. Het varken doet Greet denken aan Jeroen. Jeroen is een afgestoten big die werd opgevangen door het gezin Rouffaer en met de fles werd grootgebracht. Maar het duurde niet lang voor het schattige biggetje een beer werd van meer dan 100 kilo. Jeroen werd wel deel van de familie en groeide op als 'huisdier' bij het gezin Rouffaer. Het varken zat in de zetel naar tv te kijken, ging mee naar de winkel en werd - als het feest was - helemaal opgedirkt. Tot het een gigantisch beest was...

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet