Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

radio2 top2000

winwin

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

Afbeelding van het programma: de madammen

de madammen

Zo maak je een Griekse gehaktschotel met zoete aardappel en feta

In de keuken

ma 17 apr. - 4:41

Een lekker recept met een Griekse toets waarmee je je even op vakantie waant!
Griekse gehaktschotel met zoete aardappel en feta
© Canva

Dit heb je nodig

  • 2 zoete aardappelen
  • 350 gram gemengd gehakt
  • scheutje melk
  • 1 teen look
  • 1tl oregano
  • 1 tl komijn
  • 1 tl paprikapoeder
  • peper en zout
  • bladspinazie (300 gram)
  • ½ pakje feta
  • handje vol pijnboompitten
  • 2 lente-ui klontje boter
  • 1 lepel bloem.

Aan de slag

  • Verwarm de oven op 200 graden.
  • Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes. Kook de aardappelen gaar in gezouten water. Giet ze af en pureer met een scheutje melk. Kruid met peper en zout.
  • Snijd de spinazie fijn.
  • Smelt een klontje boter in een pan en bak daarin het gehakt krokant.  Kruid met peper, zout, oregano, paprikapoeder en komijn. Als het gehakt krokant gebakken is, voeg dan de spinazie toe samen met de look. Roer er een lepel bloem onder en voeg daarna 100 ml melk toe. Stort uit in een ovenschaal.
  • Werk af met de puree van zoete aardappel en verkruimel de feta over de schaal.
  • Zet 15 min in de oven. Maak je de ovenschotel de dag ervoor, zet hem dan 30 à 40 min in de oven.
  • Snijd de lente-ui fijn. Haal de schaal uit de oven en doe er de lente-ui en pijnboompitten bij. Zet nog 5 minuten in de oven. Let op dat de nootjes niet verbranden. Werk nog af met een snufje gedroogde oregano.

Nog meer kookinspiratie nodig? Ga dan zeker naar de website van Messy Chef Jelle Beeckman en volg hem op Instagram!

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet