Griekse gehaktschotel met zoete aardappel en feta

dinsdag 12 mei 2020 - 11:30
Een lekker recept met een Griekse toets waarmee je je even op vakantie waant!

Dit heb je nodig

  • 2 zoete aardappelen
  • 350 gram gemengd gehakt
  • scheutje melk
  • 1 teen look
  • 1tl oregano
  • 1 tl komijn
  • 1 tl paprikapoeder
  • peper en zout
  • bladspinazie (300 gram)
  • ½ pakje feta
  • handje vol pijnboompitten
  • 2 lente-ui klontje boter
  • 1 lepel bloem.

Aan de slag

  • Verwarm de oven op 200 graden.
  • Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes. Kook de aardappelen gaar in gezouten water. Giet ze af en pureer met een scheutje melk. Kruid met peper en zout.
  • Snijd de spinazie fijn.
  • Smelt een klontje boter in een pan en bak daarin het gehakt krokant.  Kruid met peper, zout, oregano, paprikapoeder en komijn. Als het gehakt krokant gebakken is, voeg dan de spinazie toe samen met de look. Roer er een lepel bloem onder en voeg daarna 100 ml melk toe. Stort uit in een ovenschaal.
  • Werk af met de puree van zoete aardappel en verkruimel de feta over de schaal.
  • Zet 15 min in de oven. Maak je de ovenschotel de dag ervoor, zet hem dan 30 à 40 min in de oven.
  • Snijd de lente-ui fijn. Haal de schaal uit de oven en doe er de lente-ui en pijnboompitten bij. Zet nog 5 minuten in de oven. Let op dat de nootjes niet verbranden. Werk nog af met een snufje gedroogde oregano.

Nog meer kookinspiratie nodig? Ga dan zeker naar de website van Messy Chef Jelle Beeckman en volg hem op Instagram!

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!