Groente van de maand: andijvie

woensdag 4 april 2018 - 10:06
Heerlijk veelzijdig!

Andijvie behoort tot de slasoorten. In de handel vind je twee soorten andijvie. De krulandijvie wordt als sla aangeboden en wordt bijgevolg altijd rauw gegeten. De gewone andijvie is ook een slasoort, maar je kan die ook warm bereiden. Deze groente heeft een licht-bittere smaak.

Andijvie is het hele jaar door verkrijgbaar.

Spoel de groente wel goed voor gebruik. Verwijder de harde nerf als de andijvie als sla geserveerd wordt. Snij de andijvie klein voor warme bereidingen. 

Drie lekkere recepten

Wijting met geplette aardappel

Lees het recept na bij Lekker van bij Ons.

Kaastaartje met andijvie en walnoten

Het recept vind je op de website van Lekker van bij Ons.

Salade met ham en dadels

Het recept lees je bij Lekker van bij Ons.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!