Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

radio2 top2000

winwin

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

Grootmoeders appelcake die quasi nooit mislukt

In de keuken

ma 17 apr. - 4:37

Een familierecept, dus sowieso heerlijk! En vooral... eentje dat iedereen kan maken. Ook keukenklunzen mogen zich aan dit recept wagen!
appelcake
© Canva

Dit heb je nodig

  • 250 g zelfrijzend bakmeel

  • 250 g boter

  • 250 g suiker

  • 4 eieren

  • 2 appels

Aan de slag!

  • De bloem en de suiker in een kom doen en een kuiltje in het midden maken.

  • De eieren in het kuiltje doen. Mengen - liefst met de klopper van een keukenrobot  - tot je een homogeen geheel krijgt.

  • De boter smelten en al roerend vermengen met de bloem, de eieren en de suiker. Roeren tot je een smeuïg deeg bekomt.

  • De appels schillen, het klokhuis verwijderen en het vruchtvlees in partjes snijden.

  • De appels in een met boter ingesmeerde vorm storten , daar bovenop het deegbeslag. De cake afbakken in een voorverwarmde warme oven op 180 graden.

  • Bak de cake ongeveer 35 à 40 minuten. Om helemaal zeker te zijn, probeer je het trucje hieronder!

  • Test of de cake doorbakken is door er met een naald of een mes in te prikken: hangt er deeg aan de naald of het mes: dan heeft de cake iets meer tijd nodig.

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet