de madammen
Havermoutkoekjes van de Familie Knaepen
do 1 feb. - 10:00
Misschien heb jij er ook zo één die je van je moeder of grootmoeder geërfd hebt: een map of doos vol recepten. Een bron van nostalgie en inspiratie...
Ook bij Annemie is dat het geval. Zij heeft de "classeur" van haar moeder geërfd. Tientallen recepten heeft ze zo nu in haar bezit. Aan eentje in het bijzonder heeft ze heel goede herinneringen...
Havermoutkoekjes van de familie Knaepen
Ingrediënten
- 250 g havermout
- 160g boter
- 100 g suiker
- 150 g patisseriebloem
- 3 eieren
- 2 pakjes vanillesuiker
- 1 pakje bakpoeder (of 2 eetlepels)
- Enkele druppels amandelessence
- 100g korrelchocolade
- 175g gehakte noten
Bereiding
- Boter laten smelen en over de havermout gieten.
- Suiker, bloem eieren, noten en vanillesuiker en bakpoeder bijvoegen en mengen.
- Het deeg even laten opstijven in de koelkast.
- Deegbolletjes maken en op de ovenplaat leggen (op bakpapier).
- 20 min laten bakken op 150 °C.