de madammen
Heerlijk lamsvlees!
vr 30 mrt. - 6:30
Een lam mag je culinair gezien niet met een schaap vergelijken. Net zoals kalfsvlees en rundsvlees totaal iets anders is. Lamsvlees heeft een dun laagje vet dat zorgt voor een delicate smaak. Een schaap is veel penetranter en sterker van smaak.
Lammeren worden in het voorjaar geboren en ze horen daardoor perfect bij de ontluikende lente en het nakende Paasfeest.
Onze Dirk de Prins en sterrenchef Johan Segers van ’t Fornuis in Antwerpen zijn liefhebbers van het zachte lamsvlees.
Ze kwamen er alles over vertellen bij De Madammen! Herbeluister onderaan dit artikel het hele gesprek!
Dirk en Johan hebben trouwens zelf een boek over geschreven over lamsvlees: We love lamb, een culinair reisverhaal door Engeland op zoek naar het beste lamsvlees.
Dirk & Johan trokken met een oude Triumph-motor mét zijspan langs lokale kwekers, plaatselijke chefs en naar alle plekken waar er kennis te vergaren viel over het lamsvlees.
Eenmaal thuis, ging Johan Segers zelf aan de slag en stelde recepten samen die de natuurlijke smaak van het lamsvlees het best tot zijn recht laat komen. Een uniek werk rond het Engels lam dat geen enkele vleesfanaat mag missen, boordevol recepten, productinfo en praktische tips!
We Love Lamb
Pagina's: 168
Afwerking: hardcover
ISBN: 9789057203848
Formaat: 21,5 x 21,5
Verkoopprijs: € 24,95