Heidi Lenaerts getuigt over leven met artritis

maandag 9 oktober 2017 - 11:38
Donderdag 12 oktober is het Wereldartritisdag. Artritis is een chronische gewrichtsaandoening, die vaak ten onrechte geassocieerd wordt met oudere mensen. Bij Klara-presentatrice Heidi Lenaerts werd op haar veertigste artritis vastgesteld.

Reuma? Artritis? Artrose?

Reuma is een verzamelnaam voor alle gewrichtsaandoeningen waarbij er ontstekingen ontstaan en waarbij ook het gewrichtsoppervlak wordt aangetast. Artritis is een van de vele vormen van reuma, waarbij er vooral ontstekingen op de gewrichten optreden. Bewegen wordt daardoor erg pijnlijk. Artrose is de natuurlijke slijtage van het gewrichtsoppervlak, die vooral bij oudere mensen voorkomt. Hierbij is er normaal geen ontsteking en gaat het om zuivere slijtage.

Reuma is een ziekte die op alle leeftijden voorkomt, ook op kinderleeftijd.  

Ik ben optimistisch ingesteld. Ik sta op en zeg tegen mezelf 'ik ben goed gezind, het leven is mooi.' Maar het is wel zwaar, natuurlijk.

Heidi Lenaerts

Bekijk het gesprek

Wil je meer informatie over reuma? Surf naar reumanet.be, de website van de vzw die Vlaamse patiëntenverenigingen verenigt die reumatische aandoeningen onder de aandacht brengen. 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!