Helmut Lotti over zijn nieuwe single 'Tarantella': "Mijn voorliefde voor Disney en Crooners komt in de plaat naar boven"

maandag 28 juni 2021 - 12:14
Helmut Lotti
Helmut Lotti stelde vanmorgen zijn nieuwe single 'Tarantella' voor. Het nummer brengt je na de eerste noot meteen in Italiaanse sferen. De 'Tarantella' is oorspronkelijk dan ook een Italiaanse volksdans. De dans laat je zwierig in het ronddraaien en ook Helmut zijn plaat heeft datzelfde effect. Hij vertelde vanmorgen bij 'De Madammen' alvast dat het een Old school Helmut Lotti plaat is geworden die ongetwijfeld zal scoren.

"Ik geniet ervan om te zingen in het Italiaans. De tekst van het nummer is wel eerder een soort van toeristen Italiaans gecombineerd met het Engels. De sfeer die de taal met zich meebrengt, werkt echt aanstekelijk vind ik. Toch was het niet zo evident om in te zingen, aangezien ik vooral goed Spaans kan. Het gebeurde dus regelmatig dat ik alles door elkaar begon te slaan. De CD die in september uitkomt, zal ook bijna volledig in het Italiaans zijn. Al breng ik met 'Tarantella' wel terug een Old School Helmut Lotti nummer uit. Mijn voorliefde voor Disney en Crooners komt er ook duidelijk in naar boven. Hierdoor is het voor mij alvast een mooie plaat geworden waarvan ik zeker ben dat het goed zal scoren."

 

De tekst van het nummer is een soort van toeristen Italiaans gecombineerd met het Engels

Helmut Lotti

Terug optreden

"Tijdens de zomer heb ik slechts enkele optredens gepland. Zo wordt het eerst nog evenveel promo doen voor de nieuwe plaat. Uiteraard combineer ik dat graag met fietsten en lopen in de Ardennen. Vanaf december begint dan effectief mijn concerttoer, dus het zal snel drukker worden. Ik zal veel optreden in België, maar ook in het buitenland staat er al veel gepland. Naar deze optredens kijk ik ontzettend hard uit. Eindelijk gaat alles terug beginnen!"

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!