Het familierecept: de appeltaart van 'marraine'

donderdag 14 september 2017 - 11:05
debbie en de appeltaart
Debby is helemaal weg van de appeltaart van haar oma. Die oma van Debby, 'marraine', had een familiebedrijf bij haar thuis, en dus was de keuken nooit ver weg. Ze leerde het recept aan haar dochter, en ook kleindochter Debby stond als klein meisje graag in de keuken om mee in de potten te roeren en de lepels af te likken.

Want het staat vast: de taart is om duimen en vingers van af te likken. Het botersausje vormt een perfecte combinatie met de heerlijk zachte cakebodem en de stukjes appel. 

Debby heeft zelf nog een extraatje toegevoegd. Voor de kinderen voegt ze er wat amandelschijfjes bij. Voor de vriendinnen weekt ze de appels eerst nog in een heerlijke calvados.

De appeltaart van 'Marraine' is een simpel, all-round recept, maar toch altijd een voltreffer. Thuis proberen? Hier is het recept!

debby en haar marraine

Ingrediënten

Cakebodem:

  • 10 eetlepels bloem
  • 8 eetlepels suiker
  • 6 eetlepels melk
  • 6 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 ei
  • een pakje vanillesuiker
  • een snufje zout

Botersausje

  • 150 gram boter
  • 3 eetlepels suiker
  • 1 pakje vanillesuiker
  • 1 eierdooier

Bereiding

  • Roer alle ingrediënten om tot een luchtig beslag. Schep het beslag in een ronde cakevorm en dresseer de schijfjes appel op de taart.
  • Bak de taart 25 à 30 minuten in een voorverwarmde oven op 200 °C.
  • Maak ondertussen het botersausje klaar: meng de ingrediënten en verwarm ze op een laag vuurtje tot er een dikkere saus ontstaat.
  • Giet het sausje voorzichtig over de taart en plaats de taart enkele minuten onder de grill.

Smakelijk!

Extra!

Voor de lekkerbekken: serveer met een bolletje vanille-ijs. 
Voor extra pit: week de appelschijfjes eerst in calvados. 
Voor extra bite: meng wat amandelpoeder onder de appelschijfjes.
 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!