de madammen
Het familierecept: de appeltaart van 'marraine'
In de keuken
do 14 sep. - 9:05
Want het staat vast: de taart is om duimen en vingers van af te likken. Het botersausje vormt een perfecte combinatie met de heerlijk zachte cakebodem en de stukjes appel.
Debby heeft zelf nog een extraatje toegevoegd. Voor de kinderen voegt ze er wat amandelschijfjes bij. Voor de vriendinnen weekt ze de appels eerst nog in een heerlijke calvados.
De appeltaart van 'Marraine' is een simpel, all-round recept, maar toch altijd een voltreffer. Thuis proberen? Hier is het recept!
debby en haar marraine
Ingrediënten
Cakebodem:
- 10 eetlepels bloem
- 8 eetlepels suiker
- 6 eetlepels melk
- 6 eetlepels zonnebloemolie
- 1 ei
- een pakje vanillesuiker
- een snufje zout
Botersausje
- 150 gram boter
- 3 eetlepels suiker
- 1 pakje vanillesuiker
- 1 eierdooier
Bereiding
- Roer alle ingrediënten om tot een luchtig beslag. Schep het beslag in een ronde cakevorm en dresseer de schijfjes appel op de taart.
- Bak de taart 25 à 30 minuten in een voorverwarmde oven op 200 °C.
- Maak ondertussen het botersausje klaar: meng de ingrediënten en verwarm ze op een laag vuurtje tot er een dikkere saus ontstaat.
- Giet het sausje voorzichtig over de taart en plaats de taart enkele minuten onder de grill.
Smakelijk!
Extra!
Voor de lekkerbekken: serveer met een bolletje vanille-ijs.
Voor extra pit: week de appelschijfjes eerst in calvados.
Voor extra bite: meng wat amandelpoeder onder de appelschijfjes.