de madammen
Het familierecept van Paul: frisse kip kap
do 22 feb. - 9:53
Paul van Dessel uit Duffel is een echte boerenzoon. Zijn moeder trachtte altijd snelle eenvoudige recepten op tafel te zetten. Omdat in de zomer er overdag op het land tot bijna s’avonds altijd wat te doen was, bereidde zij veel dingen op voorhand, zodat er weinig tijd aan besteed moest worden de dag zélf.
Frisse kip kap
En zo was "Frisse kip kap" een salade die vaak op tafel verscheen. Soms met frietjes erbij, vaak ook met brood. Het is een simpel en eenvoudig gerecht dat een meerwaarde krijgt als je het een dag op voorhand maakt. Als Paul het gerecht nog eens maakt, dan denkt hij ook altijd aan zijn moeder zaliger.
Hoe ga je te werk?
- Dikke snee van het fijnste kopvlees (300gr), in kleine blokjes gesneden
- 1 grote Ui in fijne snippers gesneden
- 4 grote tomaten zaad verwijderen en in fijne stukjes gesneden
- Peper - zout naar believen
- Halve koffielepel goede mosterd
- Voeg mayonaise toe (niet te veel!)
- Alles mengen in een grote kom met deksel
- Laten overnachten in de koelkast
- Serveer met brood of met frietjes
Het recept vlot aanpasbaar naar eigen smaak.