Hoe help je je vrouw diëten?

vrijdag 4 januari 2013 - 12:00
lintmeter
Caroline uit Lille is mama van 2 lieve kinderen, schrijft ze. "Maar de zwangerschapskilo's zijn na 8 jaar toch nog niet verdwenen, daarom wil ik graag wat afvallen. In de week lukt het vrij goed, maar

Caroline uit Lille is mama van 2 lieve kinderen, schrijft ze. "Maar de zwangerschapskilo's zijn na 8 jaar toch nog niet verdwenen, daarom wil ik graag wat afvallen. In de week lukt het vrij goed, maar in het weekend vindt mijn man dat ik niet zo ongezellig mag doen en op restaurant toch een glaasje kan meedrinken en wat meer mag eten."

Elsje Borms is afslankcoach en doet ook life coaching.

Mannen beseffen niet altijd hoe belangrijk het voor een vrouw is om af te vallen. Voor veel mannen is het een verhaal dat ze al te vaak hebben gehoord. Ze zien het niet meer als een serieuze poging.

Sommige vrouwen willen dat de man helpt in het huishouden, zodat zij de tijd hebben om te gaan sporten. Andere vrouwen willen hulp bij het koken, of dat hun man niet naast hen op de bank zit te snoepen. Bespreek samen hoe je het liefst zou willen dat hij je helpt.

Tips voor mannen van diëtende vrouwen

  • Ga mee gezond eten zodat je vriendin/vrouw niet in aparte potten moet koken. De man kan altijd een grotere portie nemen.
  • Haal niet veel chips en snoep in huis want wat er in huis is, wordt opgegeten.
  • Eén op twee mannen is te dik, dus ze mogen gerust mee op dieet!

Naast de praktische tips, moet de vrouw haar vooral gesteund voelen in haar keuze! En ook geen commentaar geven. De dieetpolitie uithangen is nefast.

Diëten en vooral volhouden is moeilijker om vol te houden als andere dingen prioriteit worden. Het gebeurt genoeg dat kinderen moeten geholpen worden bij een moeilijke toets, zodat je niet kan gaan sporten enz. Kies vooral een goed en haalbaar dieet waar je snel een routine in kan ontwikkelen, zodat je bij vermoeidheid of onverwachte gebeurtenissen kan terugvallen op die routine.

Vermoeidheid is bij moeders een van de voornaamste redenen om snel te gaan snoepen.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!