Hoe hou jij je kinderen bezig in coronatijden? Dit probeerde Siska Schoeters al!

donderdag 19 maart 2020 - 12:25
Ondertussen zitten we al een paar dagen in een lichte 'lockdown'. Dat kan nog wel even duren... Lopen je kinderen nu de muren op en halen ze het bloed van onder je nagels? Vervelen ze zich te pletter? Ook Siska Schoeters heeft thuis kinderen rondlopen en heeft al even geen mails meer kunnen beantwoorden...

"Ik wil niet ondankbaar klinken, wij zijn nog allemaal gezond! Maar het is niet gemakkelijk. Deze week zitten we in de situatie met vier kinderen in huis, met een leeftijd van 15 tot 3 jaar. De drie oudsten zijn heel erg flink en braaf, die hebben veel schoolwerk en doen het goed. Maar... Hoe doen mensen het met een kleuter in huis? Dat gaat niet…", zo klinkt het bij Siska.

"Ik kan geen drie mails beantwoorden. Ik wil mijn driejarige dochter ook niet de hele tijd voor een scherm zetten, want dan ben je ook geen goede ouder. Ik ben dus op zoek naar een manier om een kleuter van drie een half uurtje stil te houden. Kan iemand me helpen?", vraagt ze. 

Welke activiteiten Siska al geprobeerd heeft in huis: 

  • Kunstwerkjes maken om op te sturen naar oma's en opa's.

  • Briefjes schijven naar de nichtjes, lekker oldschool.

  • Cake en koekjes bakken.

  • Kleerkasten opruimen! Kleren waar de kinderen niet meer in kunnen, zet Siska klaar voor Moeders voor Moeders of de kringloopwinkel.

  • Door het speelgoed gaan waar de kinderen niet meer mee spelen, om te schenken aan kindjes die niet zoveel speelgoed hebben. 

  • Af een toe een klein wandelingetje maken buiten! Of even fietsen of skateboarden. 

Heb jij nog tips voor Siska? Laat het ons weten via de Radio 2-app!

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!