Hoe kan ik mij thuis deftig zelf ontharen?

woensdag 9 januari 2013 - 10:30
Hoe kan ik mij thuis deftig zelf ontharen?
Evelien Demesmaeker is moeder van 2 kinderen, werkt 4/5 buitenshuis en doet graag aan sport. "Er goed uitzien, vind ik belangrijk", schrijft ze. Een daarbij hoort een goede ontharing. Maar wat zijn de

Evelien Demesmaeker is moeder van 2 kinderen, werkt 4/5 buitenshuis en doet graag aan sport. "Er goed uitzien, vind ik belangrijk", schrijft ze. Een daarbij hoort een goede ontharing. Maar wat zijn de meest efficiënte manieren om je te ontharen? Wat gaat het snelst, maar wat blijft ook het ‘langste weg’?

Vragen die De Madammen voorlegden aan schoonheidsspecialist Kristel Verschaeren.

Eén ding staat voor Kristel als een paal boven water: er zijn maar 2 technieken die het echt goed doen: waxen en laseren.

Wat is het pijnlijkste en het fijnste?

Beiden zijn geen aangename behandelingen, maar mijn moeder zei: wie mooi wil zijn moet lijden, maar we moeten ook niet overdrijven!

De laser voelt aan als het schieten van een rekker tegen de huid en waxen is zoals een pleister van je huid aftrekken waar veel haren staan.

Wat gaat er snel en is efficiënt?

Scheren en ladyshave gaat snel maar is niet efficiënt, na een dag zijn de haren al terug.

Moeten we dan wat meer tijd nemen?

Eigenlijk wel ja. Als je kiest voor het epileerapparaat en zelf waxen, duurt het misschien wat langer, maar: het is wel efficiënter en de haartjes blijven langer weg.

En waxen bij de schoonheidsspecialiste?

Met een geoefende hand van de specialiste gaat het waxen snel en efficiënt, bijvoorbeeld de benen, de oksels, de lies, dat duurt ongeveer een half uur tot 3 kwartier. Wax blijft het langst weg, op voorwaarde dat je tussenin niet scheert.

Je kan ook strips kopen waar al wax in verwerkt zit. Deze koop je onder meer bij Kruidvat of bij Di.

Meestal vind je op de bijsluiter wel de gebruiksaanwijzing maar ook hier moet je jezelf durven pijnigen want je moet de strip er in één ruk durven aftrekken. Niet echt geschikt voor de meer gevoelige plaatsen zoals de lies en oksels.

Je kan ook warme was kopen, zoals bij de schoonheidsspecialiste maar hier moet je wel zelf wat bedreven in zijn en natuurlijk ook weer je zelf durven pijnigen.

Bij een schoonheidsspecialist betaal je ongeveer 20 euro per lichaamsdeel. Dus 20 voor de benen, 20 voor de oksels en 20 voor de lies. Je zal om de 4 a 6 weken moeten teruggaan.En is elke methode wel goed voor elke plek op je huid?

Het gewone scheermesje en ladyshave geven stoppels. Kristel raadt dit dus af want op den duur moet je je alle dagen scheren.

Het epileerapparaat is zoals epileren met een pincet. Beter dan scheren maar wel pijnlijk op de lies en oksels, dus alleen voor de benen wel een redelijk goede oplossing.

En hoe zit het met laseren?

Dat gaat enorm snel. Dat duurt maar een paar flitsen, een paar seconden. De haarwortel wordt hierbij vernietigd. Probleem: de prijs...

Je betaalt ongeveer tussen de 80 en 150 euro voor de lies of de oksels en voor de onderbenen tussen de 200 à 300 euro en je moet ongeveer 5 tot 7 beurten rekenen. Dit is dus prijs per sessie!

Je moet ook het juiste type zijn: een lichte huid met donkere haren krijgt de beste resultaten.

Waar kan je terecht?

Bij een schoonheidsspecialiste, die zich hierin heeft gespecialiseerd of bij de dermatoloog. Die zal met een sterkere laser werken, wat meer risico op verbranding met zich meebrengt, maar waardoor ook de donsharen weg zullen verdwijnen. Hoe dan ook: ook bij de dermatoloog is 1 behandeling niet voldoende.

De meeste schoonheidsspecialisten werken met lichtflitslaser, dus ook alle storende haren zullen weg zijn maar het kan gebeuren dat er donshaartjes blijven staan. Dat is op zich geen probleem. Ons hele lichaam is van nature bedekt met donshaartjes, behalve de handpalmen en de voetzolen...

Conclusie: laseren is de meest efficiënte maar meteen ook duurste manier om je te ontharen.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!