Hoe maak je de juiste studiekeuze? Zo pakten jullie het aan!

dinsdag 12 januari 2021 - 17:16
Foto: Unsplash
Een studierichting kiezen kan lastig zijn. Het is een belangrijke beslissing die mee je toekomst bepaalt. Ga je voor wat jou echt interesseert of kies je toch meer met je verstand? Anja Daems vroeg in ‘De Madammen’ hoe jullie deze keuze maakten.

Een kinderdroom

Voor sommigen was het van kleins af meteen duidelijk.

Al van mijn acht jaar wou ik verpleegster worden, dat is dan ook gebeurd. Ik ben nu gepensioneerd, maar zou het zo opnieuw doen!

Denise Peeters uit Herenthout

Ik zag als tienjarige een camion passeren met soldaten in en toen wist ik: ik wil in het leger. Iedereen lachte. Er waren in 1972 nog geen vrouwelijke militairen en ik was nog een kind. Ik maakte later wel deel uit van de eerste vrouwelijke onderofficieren. Een droom die uitkwam! 

Katleen Couvreur uit Merelbeke

Niet altijd een vrije keuze

Tijden veranderen. Kiezen met je hart was vroeger niet altijd evident. Mensen kozen vaak voor zekerheid. Ouders spelen hier zeker een rol in, zo blijkt uit jullie reacties.

In onze tijd was het niet aan de orde om te kiezen. Ik had graag tuinbouwschool gedaan, maar mijn moeder stuurde me naar snit en naad.  

Ria De Herdt uit Tielt-Winge

Ik moest van mijn ouders boekhouden studeren. Na twee jaar stopte ik en ging voor mijn roeping als militair. Ik bouwde een mooie carrière uit en ik voel me goed nu! 

Franky Canoot uit Kortrijk

Het is nooit te laat

Sommige mensen vatten op latere leeftijd toch nog de studie van hun dromen aan.

Ik wou toen ik jonger was iets in de zorg doen, maar dat is toen niet gelukt. Op mijn 50ste heb ik een ommezwaai gemaakt en de opleiding van zorgkundige gevolgd. Ondertussen werk ik al een aantal jaren in een WZC. De job van mijn leven!

Katrien Mulleman uit Kortrijk

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!