Ish Ait Hamou blikt terug

donderdag 21 juni 2018 - 10:36
Ish Ait Hamou
De voorbije maanden kregen De Madammen elke week het gezelschap van choreograaf, schrijver en tv-maker Ish Ait Hamou. Telkens kwam hij langs met een verhaal. Want Ish is een man die graag observeert, luistert en nieuwsgierig is naar de verhalen van anderen.

Twee heel verschillende verhalen zijn Ish bijgebleven: dat van Isabel en dat van Kevin. 

De 'vloek' van rood haar

Vorig week trok Ish richting Brakelom om er Isabel te ontmoeten. Isabel heeft een belangrijke rode draad in haar leven: haar rode haren. 

Geen levensbedreigende ziekte, maar wel een element dat ervoor zorgde dat ze, bijvoorbeeld, op school geconfronteerd werd met heel wat vooroordelen, net zoals andere minderheden...

Kevin: "Niet iedereen is geschikt om ouder te worden"

Kevin is 26, werd mishandeld en op 15 jaar op straat gezet door zijn ouders. Hij wou naar het ASO, maar door zijn achtergrond, belandde hij als vanzelf in het beroepsonderwijs.

Op eigen krachten en met de hulp van enkele mensen die in hem geloofden, heeft Kevin zich intussen weten op te werken. Hij heeft gestudeerd, heeft een job, een relatie, kortom: hij stelt het goed. 

Twee zaken wil Kevin benadrukken in zijn babbel met Ish: we moeten komaf maken met het stigma van het beroepsonderwijs én "niet iedereen is geschikt om ouder te worden."  Straffe taal, maar wie zijn verhaal hoort, kan deze uitspraak ongetwijfeld beter kaderen...

Het verhaal van Ish

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!