Ish Ait Hamou: het verhaal van Kevin

donderdag 23 november 2017 - 10:00
Kevin vertelt zijn verhaal aan Ish
Elke week komt choreograaf, schrijver en tv-maker Ish Ait Hamou langs bij De Madammen met een verhaal. Want Ish is een man die graag observeert, luistert en openstaat voor en nieuwsgierig is naar de verhalen van anderen.

Ik heb de ander nodig om mezelf te kennen.

Ish Ait Hamou

Levensverhalen

Een jaar geleden riep Ish iedereen op om zijn of haar levensverhaal te vertellen. Hij ontving honderden reacties, in de vorm van lange brieven, mails.

Samen met Radio 2 en De Madammen nam Ish nu contact op met die mensen en liet ze hun verhaal vertellen. 

Kevin: "Niet iedereen is geschikt om ouder te worden"

Kevin is 26, werd mishandeld en op 15 jaar op straat gezet door zijn ouders. Hij wou naar het ASO, maar door zijn achtergrond, belandde hij als vanzelf in het beroepsonderwijs.

Op eigen krachten en met de hulp van enkele mensen die in hem geloofden, heeft Kevin zich intussen weten op te werken. Hij heeft gestudeerd, heeft een job, een relatie, kortom: hij stelt het goed. 

Twee zaken wil Kevin benadrukken in zijn babbel met Ish: we moeten komaf maken met het stigma van het beroepsonderwijs én "niet iedereen is geschikt om ouder te worden."  Straffe taal, maar wie zijn verhaal hoort, kan deze uitspraak ongetwijfeld beter kaderen..

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!