Japanlover Luc Hoornaert: "Pas als je sushi eet in Japan, besef je wat echte sushi is"

vrijdag 18 juni 2021 - 10:53
Unsplash
Vandaag is het Internationale Sushidag. Een dag die we ook in België niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Zo is sushi de laatste jaren steeds populairder geworden in ons land. Maar weten wij, Belgen hoe de perfecte sushi precies proeft? Japanlover Luc Hoornaert beweert althans van niet. Hij kwam er vanmorgen alles over vertellen bij 'De Madammen'.

"Sushi is niet gemaakt om in de supermarkt of de diepvries te liggen. De kracht van sushi is net dat het gemaakt wordt met bijzonder verse producten. Het maken van de perfecte sushi is dan ook niet voor iedereen weggelegd. Zo duurt het twintig jaar vooraleer je de ideale sushi kan maken. In België wordt sushi vaak gezien als een beetje gekookte rijst met rauwe vis, maar er zit een hele culturele geschiedenis achter dit gerecht. Zo worden de toppers van de sushiwereld aanbeden als halfgoden in Japan. Sushimeesters dragen hierdoor dan ook een hoge titel."

In België wordt sushi vaak gezien als een beetje gekookte rijst met rauwe vis, maar er zit een hele culturele geschiedenis achter dit gerecht

Luc Hoornaert

Japanse cultuur

"Door de versheid van de producten eten Japanners veel gezonder dan Belgen. Al zorgt ook de Japanse levenswijze voor een gezondere levensstijl. Zo wordt er over het algemeen bewuster en trager gegeten dan bij ons. Ook stoppen Japanners niet met eten tot ze genoeg hebben, maar als ze nog ongeveer twintig procent honger hebben. Op deze manier houden ze een soort van verlangen over om de rest van de dag nog smakelijk te kunnen eten. Het is dus wel duidelijk dat de Oosterse filosofie grondig afwijkt van de Westerse filosofie."

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!