Jullie tips om de afvalberg te verkleinen: "Ik heb zelf herbruikbare wattenschijfjes gemaakt van katoen en badstof"

woensdag 13 november 2019 - 13:06
Een leven met minder afval of zelfs zonder afval, het is niet eenvoudig. Siska kwam de Zero Waste kalender tegen en was meteen fan!

In de kalender staan 366 tips om het afval en je ecologische voetafdruk te beperken. De kalender is niet jaargebonden, dus je hoeft 'm niet weg te gooien wanneer een nieuw jaar start. Je kan 'm gewoon doorgeven aan iemand anders om 'm te hergebruiken.

We kregen ook heel wat tips via de Radio 2-app met allerlei trucjes die jullie toepassen om je afvalberg kleiner te maken.

Azijn als wasverzachter, dat doen wij ook! Mijn vriend bekeek me vreemd toen ik enkele jaren geleden die beslissing maakte, maar nu is het normaal. Geen geurtjes en onze was is 👍

Nele

Ik gebruik koffiegruis als scrub om mijn handen te wassen!

Bart

Ik heb zelf herbruikbare wattenschijfjes gemaakt van katoen en badstof. Ze gaan in een zakje, zoals je voor fijne lingerie gebruikt, in de was.

Regina

Keukenrol hebben wij niet meer in huis, van oude slabbetjes en leuke katoenen stofjes maak je leuke herbruikbare keukenrol.

Nele

Ik heb een fles gekocht, die ik vul met water van de kraan of van een drinkfonteintje. Zo bespaar ik op plastic flessen.

Benjamien

Ik heb zelf geen klusmateriaal, ik leen alles op de website Repair & Share!

Katleen

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!