Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

radio2 top2000

winwin

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

Afbeelding van het programma: de madammen

de madammen

Keukenklassieker: tomaat-garnaal

In de keuken

di 26 mei - 8:48

Een klassieker van formaat: tomaat-garnaal!
© Foto: Getty

Dit heb je nodig

  • 300 gram grijze garnalen (ongepeld)
  • 2 vleestomaten
  • Paar takjes bieslook
  • Peper en zout
  • 1 eierdooier
  • ½ el mosterd
  • 1 tl water
  • 1tl dragon azijn
  • 100 ml arachide olie
  • 500 g loskokende aardappels ( bintjes)
  • Optioneel: partje citroen

Aan de slag

  1. Pel de garnalen. Gooi de pel zeker niet weg, maar doe ze in een zakje en stop ze in de vriezer. Ze vormen een heerlijke basis voor bijvoorbeeld een vissaus.
  2. Neem een pot met kokend water en een pot met ijswater.
  3. Snijd een klein kruisje bovenaan in de tomaat en dompel ze 10 seconden onder in kokend water. Leg ze direct daarna in het ijswater. Pel de tomaat.
  4. Haal het vruchtvlees uit de tomaten.
  5. Kruid de binnenkant van de tomaat met een snuifje zout en zet de tomaten omgekeerd op een velletje keukenpapier. Ongeveer 15 minuten. Op die manier kan het overtollige water er uit halen en proef je de pure tomaat. Zet de tomaten niet in de koelkast maar laat ze altijd eerst even op kamertemperatuur komen.
  6. Maak de mayonaise. Doe de dooier in een maatbeker samen met het water, de azijn en de mosterd. Mix en voeg stelselmatig de olie toe. Kruid met peper en zout.
  7. Verhit het frietvet op 140 graden.
  8. Schil de aardappelen (je kan ze ook ongeschild klaarmaken) en snijd ze in frietjes.
  9. Bak de frieten, maar laat ze nog niet kleuren. Laat ze goed uitleggen en leg ze in een ovenschaal bedekt met keukenpapier. Laat afkoelen in de koelkast
  10. Zet de temperatuur op 180 graden en bak de frietjes krokant. Kruid met zout.
  11. Meng de mayonaise onder de garnalen en voeg wat fijngesneden bieslook toe. Kruid met peper.
  12. Serveer met een schijfje citroen en eventueel een frisse salade.

Nog meer kookinspiratie nodig? Ga dan zeker naar de website van Messy Chef Jelle Beeckman en volg hem op Instagram!

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet