Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

radio2 top2000

winwin

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

Afbeelding van het programma: de madammen

de madammen

Koken met Bart Kaëll: carpaccio van gamba's

wo 17 apr. - 8:59

Bart Kaëll kennen we als zanger, maar Bart houdt ook enorm van lekker eten én van koken. En die liefde deelt hij graag met Cathérine. Deze week haalde Bart zijn inspiratie in de Spaanse keuken!

Bart ontdekte het recept op de kaart van een restaurant in Barcelona. Hij vond het zo lekker dat hij aan de kok vroeg om hem het recept te leren. Sindsdien verschijnt het vaak ook in België thuis op tafel. 

Dit heb je nodig

  • 7-tal gamba's
  • arganolie
  • sojasaus
  • limoen
  • toast
  • plasticfolie

Aan de slag

  • Ontdooi de gamba’s, pel ze en verwijder het darmkanaal.
  • Leg een hoopje rauwe gamba’s op plasticfolie. Dek ze toe met een ander velletje plasticfolie en klop de gamba's met de platte kant van een zwaar mes (of een keukenhamertje of een ander zwaar voorwerp) goed plat.
  • Zet nog even in de koelkast.
  • Haal de ene kant van de plasticfolie weg en draai om op een vlak bord. Neem nu het andere velletje plasticfolie er af.
  • Meng arganolie, wat sojasaus en limoen en wrijf de bovenkant van de carpaccio in met een klein beetje van de dressing. Met behulp van de bolle kant van de lepel kan je het goed verdelen.
  • Serveer als voorgerecht met een toast. 

Smakelijk!

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet