Koken met Bart Kaëll: carpaccio van gamba's

woensdag 17 april 2019 - 10:59
Bart Kaëll kennen we als zanger, maar Bart houdt ook enorm van lekker eten én van koken. En die liefde deelt hij graag met Cathérine. Deze week haalde Bart zijn inspiratie in de Spaanse keuken!

Bart ontdekte het recept op de kaart van een restaurant in Barcelona. Hij vond het zo lekker dat hij aan de kok vroeg om hem het recept te leren. Sindsdien verschijnt het vaak ook in België thuis op tafel. 

Dit heb je nodig

  • 7-tal gamba's
  • arganolie
  • sojasaus
  • limoen
  • toast
  • plasticfolie

Aan de slag

  • Ontdooi de gamba’s, pel ze en verwijder het darmkanaal.
  • Leg een hoopje rauwe gamba’s op plasticfolie. Dek ze toe met een ander velletje plasticfolie en klop de gamba's met de platte kant van een zwaar mes (of een keukenhamertje of een ander zwaar voorwerp) goed plat.
  • Zet nog even in de koelkast.
  • Haal de ene kant van de plasticfolie weg en draai om op een vlak bord. Neem nu het andere velletje plasticfolie er af.
  • Meng arganolie, wat sojasaus en limoen en wrijf de bovenkant van de carpaccio in met een klein beetje van de dressing. Met behulp van de bolle kant van de lepel kan je het goed verdelen.
  • Serveer als voorgerecht met een toast. 

Smakelijk!

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!