Koken met Bart Kaëll: soezen

vrijdag 3 mei 2019 - 11:00
Bart Kaëll kennen we als zanger, maar Bart houdt ook enorm van lekker eten én van koken. Deze week maakt Bart soezen of 'nonnenscheten,' zoals hij ze zelf noemt.

Dit heb je nodig

  • 5 à 7 eieren
  • 100 g goede boter
  • 150 g patisseriebloem
  • 100 ml melk
  • 100 ml water
  • snuifje zout
  • slagroom

Aan de slag

  • Maak eerst het deeg: zet een kom op het vuur en doe daar de boter en het water bij.
  • Voeg er dan de bloem bij, goed roeren tot je een soort van deegbal krijgt.
  • Haal van het vuur af en voeg - één voor één -  de eieren erbij en een snuifje zout.
  • Doe het deeg in een spuitzak en spuit (gelijke) toefjes deeg op een bakpapier of een silicone bakmatje.
  • Duw met een natte vinger de deegtoefjes terug op de ‘deegballetjes’ zodat ze niet verbranden.
  • Zet in een voorverwarmde oven van 180°C.
  • De soesjes moeten ongeveer 25 minuten bakken. Hou ze wel goed in de gaten zodat ze niet verbranden.
  • Zet de oven uit en zet 'm 10 minuten half open. Neem de soezen eruit en laat afkoelen. 
  • Spuit dan de slagroom in de soezen.
  • Maak een toren van de soesjes en strooi er bloemsuiker over.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!