Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

radio2 top2000

winwin

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

Afbeelding van het programma: de madammen

de madammen

Koken met Bart Kaëll: Tarte Tatin

wo 24 apr. - 2:07

Bart Kaëll kennen we als zanger, maar Bart houdt ook enorm van lekker eten én van koken. En die liefde deelt hij graag met Cathérine. Deze week haalde Bart zijn inspiratie in de Franse keuken!
Tarte Tatin

Dit heb je nodig

  • 8 à 10 appelen (Jonagold, Reinet,… een vaste appel, geen stoofappel)
  • 150 g boter
  • 150 g suiker
  • eventueel wat kaneelpoeder
  • bladerdeeg (kant-en-klaar)

Aan de slag

  • Maak een bruine karamel: warm suiker en boter op en laat smelten.
  • Schil de appelen, halveer ze en dresseer de helften op hun zij.
  • Laat op een hoog vuur 10 minuutjes bakken.
  • Neem een bakvorm, stort de karamel op de bodem: leg de appels daarop en leg de bladerdeeg over de appels.
  • Zet het geheel in de oven op 180°/200° voor zo’n 20 à 25 minuten.
  • Laat de taart even afkoelen, als je ze uit de oven haalt en keer ze dan om op een bord.

Heerlijk met een bolletje vanille-ijs en slagroom! Smakelijk!

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet