Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

radio2 top2000

winwin

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

Afbeelding van het programma: de madammen

de madammen

Kooktip: krokante ham recht uit de microgolfoven!

In de keuken

do 23 apr. - 8:02

Ham en brood, het is altijd een winnende combinatie. Messy Chef Jelle Beeckman geeft er een extra twist aan in deze 3 recepten!

Broodje Breydelham met tartaarsaus, krokante uitjes en frisse salade

Dit heb je nodig  (2 stuks)

  • 4 sneetjes beenham (3 mm dikte)
  • 50 gram mayonaise
  • 1/2 sjalot
  • Peterselie
  • Een paar zilveruitjes
  • Een paar augurkjes
  • 1 hardgekookt ei
  • 75 g rucola
  • 2 eetlepels gefrituurde uitjes
  • 2 broodjes
  • 1 rode ui

Aan de slag

  1. Vraag aan de lokale slager om je ham te laten snijden in dikke sneden van ongeveer 3 mm.
  2. Snipper de halve sjalot en bieslook fijn. Hak de peterselie en snijd de zilveruitjes en augurkjes in fijne blokjes. Meng onder de mayonaise en plet er een hardgekookt eitje onder. Kruid met peper en zout.
  3. Snijd de rode ui in fijne ringen.
  4. Zet een grillpan op het vuur en laat deze heel erg heet worden. Bak de ham 20 seconden aan elke zijde. Snijd de broodjes open en bak ze of krokant in de pan of in de oven.
  5. Wrijf de onderkant van de het broodje in met tartaar en strooi er de gefrituurde uitjes over zodat die mooi blijven plakken. Beleg met de ham en de groentjes.

Witte asperges in ham met cheddar

Dit heb je nodig

  • 12 witte asperges
  • 6 plakjes ham
  • 1 klont boter
  • 400 ml melk
  • Nootmuskaat
  • Snuifje paprikapoeder
  • Peper en zout
  • 150 gram cheddar
  • bladpeterselie

Aan de slag

  • Verwarm de oven op 200 graden.
  • Schil de witte asperges en snijd ze in twee. Kook ze in gezouten water, haal ze er uit en spoel ze daarna onder koud water. Hou een grote pollepel van het kookvocht over. Kruid met peper en zout en wikkel ze per 2 of 3 in een plakje ham. Leg ze in een ovenschaal.
  • Maak een roux met de boter en de bloem en blus met het kookvocht. Roer goed zodat je geen klonters krijgt. Voeg de melk toe en laat zachtjes pruttelen tot wanneer je saus gebonden is. Kruid met peper, zout, nootmuskaat en voeg de kaas toe. Laat nog een beetje kaas over voor de afwerking.
  • Giet de saus over de asperges, werk af met nog wat extra gemalen kaas en een snuifje paprikapoeder. Zet nog 10 min in de oven tot wanneer je en krokant korstje hebt.
  • Werk af met fijngesneden peterselie.

Krokante gerookte ham uit de microgolfoven

Niets zo lekker als een krokant stukje ham om een gerecht mee af te werken. Het zal je misschien verbazen, maar de snelste manier om dat te maken is gewoon in de microgolfoven. Klaar in minder dan 2 minuten en heerlijk krokant.

Dit heb je nodig

  • Een paar plakjes gerookte ham
  • 2 velletjes keukenrol

Aan de slag

Leg de 2 velletjes keukenrol op een bord. Verspreid 2 à 3 plakjes ham op het bord en zet het bord een minuutje tot anderhalve minuut in de microgolfoven op 950 W. Je zal horen dat de ham wat begint te knisperen, maar dat is normaal. Haal het bord uit de microgolfoven en laat afkoelen.

Nog meer kookinspiratie nodig? Ga dan zeker naar de website van Messy Chef Jelle Beeckman en volg hem op Instagram!

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet