Kristien Maes zoekt een nieuwe baasje voor Raica: "Ze heeft een beetje tijd nodig om je te leren kennen, maar kan zo lief zijn!"

vrijdag 26 februari 2021 - 11:39
Elk jaar belanden in België zo’n 6.000 honden in het asiel. Kristien Maes van ‘Iedereen Beroemd’ maakt er haar persoonlijke missie van om voor een paar van die dieren het perfecte baasje te vinden.

Elke vrijdag trekt Kristien de straat op met asielhonden van alle maten, soorten en leeftijden, op zoek naar een gouden mandje. Ze spreekt toevallige passanten aan met de vraag of ze op zoek zijn naar een huisdier. “Maar dat wordt niet per se dan en daar op straat beslist. Er reageren vaak ook nog kijkers na de uitzending dat ze de hond graag willen adopteren. Soms meer dan driehonderd mensen! Maar uiteindelijk ligt de finale beslissing bij het asiel. Ze gaan kijken of het baasje geschikt is voor de hond. Ik geef de honden niet zomaar mee! (lacht)”

“Toekomstige baasjes moeten om te beginnen een lange vragenlijst invullen. Over hun werk- en privésituatie bijvoorbeeld. Dat doet het asiel om een idee te krijgen van hoeveel vrije tijd je kan spenderen aan het dier, of je genoeg ruimte thuis hebt en of er bijvoorbeeld nog andere dieren zijn waarmee ze rekening moeten houden. Allemaal om de perfecte match te vinden. Op basis daarvan gaan ze er een paar mensen uitpikken die dan uitgenodigd worden om de hond eens te ontmoeten. Een soort van ‘Blind Getrouwd’ maar met honden. (lacht) En het asiel doet daarna ook nog eens een huisbezoek, om te controleren of hetgeen jij vertelt over je gigantische tuin wel klopt.”

Staffords liggen altijd wat moeilijker in de markt. Maar ze kunnen superlief zijn.

Kristien Maes

Kristien kan jammer genoeg niet met eender welke hond op stap. “Het zijn vooral gemakkelijke honden. Ze moeten sociaal zijn en overweg kunnen met vreemde mensen. De cameraploeg en de passanten die ik aanspreek mogen geen probleem zijn voor de hond. Idealiter kunnen ze ook goed overweg met andere honden, zodat ik naar andere baasjes kan toestappen.”

Een gouden mandje voor Raica

“Staffords liggen altijd wat moeilijker in de markt. Het zijn stoere honden, ze zien eruit als vechtersbazen. Hun imago en uiterlijk zit dus een beetje tegen. Maar ze kunnen superlief zijn. De eerste hond waarmee ik op stap ben gegaan, is Raica, een zesjarige Stafford. Ook haar leeftijd speelt niet in haar voordeel. Zij is de enige hond waarvoor we nog geen baasje gevonden hebben. Raica heeft een beetje tijd nodig om je te leren kennen, maar dat is zo bij elke hond. Eens ze je vertrouwt, zoekt ze meer en meer toenadering. Ze is een binnenhond, maar gaat ook heel graag wandelen. Er mogen wel geen andere dieren in huis zijn, dat heeft Raica niet graag. Idealiter komt ze terecht in een gezin met geen of oudere kinderen.”

Wil jij Raica graag adopteren? Stel je kandidaat via de website van Eén.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!