Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

radio2 top2000

winwin

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

Afbeelding van het programma: de madammen

de madammen

Lekkere comfortfood: pasta met gevulde gehaktballen én wodka

In de keuken

di 5 mei - 9:30

Een smeuïge pasta met gehaktballen, wie wordt daar niet goed gezind van?
© Foto: Getty

Dit heb je nodig

  • 250 farfalle (strikjespasta)
  • 300 gram gemengd gehakt (varkens-rund)
  • Kleine mozzarella balletjes
  • 1 prei
  • 1 ui
  • 1 rode paprika
  • 1 teen look
  • 1 chili
  • 50 ml wodka
  • Fijngesneden peterselie
  • 400 ml tomatenpassata
  • 1 eetlepel ketchup
  • 50 ml room.
  • Verse basilicum
  • Peper en zout
  • olijfolie

TipMaak de saus bij voorkeur een dag van tevoren en zet hem fris in de koelkast. Niet alleen moet je de dag zelf nog enkel de pasta koken, je saus zal ook veel beter smaken!

Aan de slag

  • Neem een grote kom en doe daarin het gehakt. Meng er 2 eetlepels fijngesneden peterselie onder.
  • Snijd de prei doormidden en was ze onder stromend water. Snijd de prei erg fijn. Voeg 3 eetlepels van de fijngesneden prei toe aan het gehakt. Kruid met peper en zout. Roer het gehakt goed onder mekaar en kneed de massa. Zorg dat je handen nat zijn zodat je makkelijker balletjes kan rollen. Stop in elk gehaktballetje een mozzarellaballetje. Laat nog even in de koelkast staan.
  • Snijd de paprika in fijne blokjes. Snijd of pers de look fijn. Snijd de chili fijn.
  • Doe een scheutje olijfolie in de pan en bak de gehaktballetjes op een middelmatig vuur. Als de gehaktballetjes mooi gekleurd zijn aan de buitenkant, voeg dan de groenten toe en laat ze 10 minuten op een zacht vuurtje bakken. Blus met de wodka, laat een minuut alle alcohol uitkoken. Voeg de ketchup en de tomatenpassata toe. Laat nog een halfuurtje pruttelen op een erg laag vuur.
  • Kook de pasta zoals beschreven op het pakje. Giet de pasta af en voeg een pollepel van het pasta water toe aan de saus. Werk af met een scheutje room en een handje vol basilicum blaadjes.

Nog meer kookinspiratie nodig? Ga dan zeker naar de website van Messy Chef Jelle Beeckman en volg hem op Instagram!

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet