Maarten Vangramberen over zijn geheim huwelijk: "Ik zou er stress van krijgen als mensen opgekleed aan het gemeentehuis hadden gestaan"

donderdag 19 november 2020 - 10:00
Maarten Vangramberen neemt Anja Daems mee naar Meldert, een deelgemeente van Hoegaarden, de plek waar zijn huis staat maar waar het vooral aanvoelt als zijn 'thuis'. En hij verklapt ook een goed bewaard geheim aan Anja: hij is stiekem getrouwd!

"We zitten hier in Meldert. Dat is een een deelgemeente van Hoegaarden. Mijn vrouw en ik hebben allebei gestudeerd in Leuven en zochten een plekje in de buurt. Ik kwam hier als student ook vaak fietsen in de streek. Het is nog deel van het Hagenland, ik voel me hier echt thuis." 

Vrouw leren kennen

"Ik was 23 jaar oud en werkte voor de regionale televisie. Daar heb ik mijn vrouw Annick ontmoet. Ik werkte er al en zij kwam daar na haar stage ook werken. Ik voelde mij toen al de 'grote Jan' op de redactie en ik zag ze daar zitten. Haar blik, die vergeet ik ook nooit. Ze was toen heel stil naar mij toe eigenlijk, ze was ook totaal niet onder de indruk van mij. Ik zat nog in een relatie, ze had geen auto en we woonden niet ver van elkaar. Ze vroeg dan af en toe of ze kon meerijden. Maar ik had toen in dat jaar veel liefdesverdriet, ik was héél afstandelijk naar haar toe. Maar ze heeft een lange tijd geen auto gehad (lacht). We zijn blijven praten en dat werd ook gezelliger en dan waren we samen", vertelt Maarten. "We wouden dat wel stilhouden voor de collega's. Tot we op een dag ons allebei overslapen hadden. Ja, we waren beiden te laat op het werk en toen wist iedereen het (lacht)." 

Stiekem getrouwd 

En toen verklapte Maarten een goed bewaard geheimpje aan Anja. "We zijn stiekem getrouwd eigenlijk. We hebben dat gedaan op de manier dat we het zelf wilden: naar het gemeentehuis met ons vier, wij twee en onze twee kinderen. En dat was alles. Zo in de luwte, in de stilte, zo wilde ik het ook allemaal." Voor Vangramberen moest het niet meteen een groot feest zijn. "Het kon geen groot feest zijn door de coronapandemie maar dat vond ik eigenlijk ook leuk dat we het in intieme kring konden doen. We zullen binnenkort nog wel iets plannen, wanneer het terug mag. Maar nu was het zonder stress. Want de idee dat er zo mensen zouden staan aan het gemeentehuis, die dan allemaal opgekleed zijn. Ik zou er stress van krijgen", vertelt Maarten. En wat met zijn eigen ouders? "Hoe graag ik mijn eigen ouders ook zie, dat zou mij stress hebben bezorgd.

Dit was echt de manier hoe we wilden trouwen, heel intiem.

Maarten Vamgramberen

"Nu heb ik gewoon een kostuum aangedaan, zijn we naar het gemeentehuis gereden. Daar stond de schepen te wachten en waren we op 10 minuten getrouwd. Dat was fijn zo!" Maar de beste vrienden van Annick, zijn vrouw, hadden alsnog voor een paar verrassingen gezorgd. "De beste vriendin van mijn vrouw had stiekem toch wat dingen geregeld die dag, we vielen van de ene verassing in de andere. Maar het was super zo! Dit was echt de manier hoe ik wilde trouwen, heel intiem. Ik wou eigenlijk ook niet dat het geweten is, maar dat heb ik nu toch wel aan jou verteld hé, Anja (lacht)." 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!