Mathias Vergels: "Ik besef dat ik niet de beste zanger ben, maar dat is niet erg, want ik doe het graag!"

woensdag 15 januari 2020 - 15:25
© VRT - Ben Liguori
Deze week brengt Mathias Vergels zijn eerste soloplaat uit, een grote mijlpaal in zijn carrière. Reden genoeg voor Anja Daems om Mathias eens uit te horen over zijn verdere toekomstplannen.

Mathias is een vaste waarde in 'Thuis' en hij wil nu ook zijn muziekcarrière lanceren. Toch blijft hij bescheiden over alles wat hij doet. "Ik doe alles heel instinctief. Ik ben niet naar Herman Teirlinck kunnen gaan, omdat ik mijn middelbare school niet heb afgemaakt. De kunstenaar Sam Dillemans zei dat kunst het beheersen van techniek is, om die daarna terug te vergeten. Ik heb het nooit geweten, dus ik kan het niet vergeten, dat vind ik wel een beetje spijtig. Ik ben geen kunstenaar", geeft Mathias toe.

"Voortdoen tot plan A lukt"

Muziek maken en acteren staan op het voorplan bij Mathias, een ander pad ziet hij niet meteen voor zichzelf. "Ik hou niet van mensen met een plan B. Ik heb zelf ook geen plan B,  je moet gewoon voortdoen tot plan A lukt. Ik weet ook wel dat ik verantwoordelijkheden heb, zoals mijn zoon. Ik moet hem een goed leven kunnen geven. Maar als je een visie hebt, moet je gewoon rechtdoor gaan, je moet geen consensus sluiten. Ik weet niet hoe mijn toekomst er gaat uitzien, maar ik twijfel niet over een volgende stap, anders word je zot, toch?"

Twijfelen staat dus niet zijn woordenboek, maar realistisch is Mathias wel. "Je komt wel jezelf tegen, want ik besef ook wel wanneer iets niet goed was. Maar dat is niet erg, want ik heb het geprobeerd. Ik wil morgen niet sterven en denken, 'shit, wat heb ik allemaal niét gedaan.' Ik had nog zoveel moeten proberen. Ik besef dat ik niet de beste zanger ben, maar dat is niet erg, want ik doe het graag!"

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!