Mich Walschaerts: "Ik heb mij nog nooit zo kwetsbaar gevoeld als sinds ik kinderen heb"

woensdag 16 oktober 2019 - 12:00
Mich Walschaerts van Kommil Foo nam Anja mee naar de Bourgoyen, een natuurpark aan de rand van Gent. De perfecte plek om te mijmeren over het leven.

Kommil Foo is na 30 jaar nog altijd een vaste waarde, en ook privé loopt alles op wieltjes voor Mich. "Alles gaat mij voor de wind, professioneel en relationeel, maar dat heeft ook een keerzijde. Ik heb mij nog nooit zo kwetsbaar gevoeld als sinds ik kinderen heb. De enige angst die ik heb is dat het plots afgelopen gaat zijn."

Stilstaan bij de eindigheid

"Ik heb ook het grote geluk dat ik nog niemand van dichtbij mij verloren heb. Mijn ouders en schoonouders leven nog, ik heb nog nooit echt vrienden verloren. We hebben onlangs de tachtigste verjaardag van mijn vader gevierd, dat was een heel speciaal moment. Het was een heel tof feest, maar ik merk dat zij ook meer stilstaan bij de eindigheid, en schrik hebben om alleen te vallen. Ze  praten er ook meer en meer over. Het is ook gewoon een feit. Laten we hopen dat ze nog tien jaar goed blijven, dat zou fantastisch zijn. Je probeert je daarop voor te bereiden, maar dat gaat uiteindelijk niet. Ik merk aan vrienden dat het verlies van een ouder toch altijd harder aankomt dan je verwacht. Ik probeer ze toch zoveel mogelijk te zien, ik heb wel het gevoel dat ik er nog genoeg van kan genieten."

Anja en Mich in Gent

Lees nog meer verhalen

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!