Michaël Van Droogenbroeck: "Ik zou nog liever begrafenisondernemer zijn"

maandag 7 oktober 2019 - 15:11
Journalist Michaël van Droogenbroeck nam Anja mee naar de plek waar hij zijn jeugd heeft doorgebracht, Sint-Anna-Pede in het Pajottenland. Hij deed er een opvallende bekentenis over de job van zijn dromen.

Als kleine jongen droomde Michael niet van live-verslaggeving in de Wetstraat, maar van wel een heel ander beroep. "Al heel mijn leven is het mijn plan B om begrafenisondernemer te worden. In het zesde middelbaar zat het al in mijn hoofd. Maar dat was buiten mijn ouders gerekend, die het niet helemaal zagen zitten. Ze zeiden terecht dat het een beroep is dat meestal van vader op zoon wordt doorgegeven. Ik ben het wel beginnen doen als studentenjob, en ik heb de opleiding ervoor ook gevolgd." 

Je bent voor de familie een gids in een moeilijke tijd.

"Het begon toen ik zes of zeven jaar was, toen onze buurvrouw stierf. Ik ben met mijn mama naar haar begrafenis geweest, hier in de kapel in Sint-Anna-Pede. Ik was daar toen echt onder de indruk van wat de begrafenisondernemers deden. Dat is natuurlijk het uiterlijke vertoon, maar tijdens de opleiding heb ik geleerd dat je op een heel bijzonder moment voor de familie een gids bent in een moeilijke tijd. En ja, stiekem hoop ik dat nog altijd te kunnen doen."

"Ik ben nu 40 en soms denk ik, misschien is het op mijn 45 tijd om dat plan B uit te voeren. Het is altijd in mijn hoofd blijven spelen. Als ik stiekem zou mogen kiezen, zou ik dat nog veel liever doen als job."

Anja en Michaël aan de kapel

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!