Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

radio2 top2000

winwin

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

Afbeelding van het programma: de madammen

de madammen

Mosseltjes met look, tijm en blond bier

In de keuken

ma 25 mei - 9:48

Haal de zee op je bord met dit heerlijke visgerecht!
© Foto: Getty

Dit heb je nodig (2 personen)

  • 2 kg mosselen
  • 2 tenen look
  • Een paar takjes tijm
  • 1 flesje blond bier
  • Klont boter
  • 1 zakje mosselgroentjes
  • Zwarte peper
  • 3 eetlepels paneermeel
  • Serveertip: verse frietjes

Mosselsausje:

  • 3 eetlepels mayonaise
  • 2 eetlepels mosterd
  • Peper en zout
  • 1 tl azijn
  • 1 tl water

Aan de slag

  1. Meng alle ingrediënten voor het mosselsausje.
  2. Neem een grote kom of spoel de mosselen in de pompbak. Verwijder de baarden en spoel het zand weg.
  3. Smelt een klont boter in een grote pot. Bak de mosselgroenten glazig samen met 3 fijngesneden teentjes look. Blus met het bier en voeg de tijm toe.
  4. Zet het deksel op de pot en laat goed doorkoken tot de mosselen bijna opengaan.
  5. Voeg op het einde paneermeel toe om je mosselen iets meer ‘body te geven’. Je saus zal bovendien makkelijker aan je mosselen plakken Als de mosselen open zijn, zijn ze gaar.
  6. Serveer met verse frietjes.

Nog meer kookinspiratie nodig? Ga dan zeker naar de website van Messy Chef Jelle Beeckman en volg hem op Instagram!

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet